Archive for » December 2nd, 2010«

Ubio se pilot koji učestvovao u bombardovanju SRJ

22.09.2010

Američki borbeni pilot Harold F. Huč Majers koji je učestvovao u NATO bombardovanju 1999., prošle nedelje je izvršio samoubistvo pucnjem u slepoočnicu, preneli su mediji.

Potpukovnik Majers, jedan od heroja NATO-a, je posle operacije ’Milosrdni anđeo’ osim brojnih odličja, dobio i posttraumatski stresni sindrom i zapao u tešku depresiju koja je kulminirala 12. septembra.

Majers se zbog svoh psihičkog stanja prenzionisao pre nekoliko meseci, a prema rečima njegove žene Elizabet, nije mogao da se oslobodi osećaja krivice.

„Sanjao je ljude kako gore od bombi… Čuo je njihovu vrisku, jauke… Pokušavali smo da ga smirimo pričajući mu da su to samo snovi, da on kao pilot ne može da vidi šta je bomba pogodila i da sigurno nije bilo tako kako je sanjao, ali je on stalno pričao da zna da je sve to istina. Sanjao je decu, starce, raskomadana tela… Najgore je bilo kada nije mogao da se probudi i pored takvih snova. To mu je očigledno došlo glave,“ ispričala je Elibazet Majers medijima, dodavši da uprkos tome nije slutila da će njen muž sebi oduzeti život.


„Proveli smo predivan dan zajedno, bili smo na ručku, uživali… Ali je on ćutao više nego obično. Takav je bio stalno poslednjih nekoliko godina… A kada smo došli kući, ovde u Santa Barbari izvukao je iz fioke pištolj i rekao: „Izvini, ne mogu više da izdržim“, a onda ispalio hitac u slepoočnicu,“ kaže udovica.


Pokojni pilot učestvovao je u brojnim bombardovanjima u svetu. Osim Srbije, radio je na ’neutralisanju srpskih pretnji’ u Bosni i Hercegovini, kao i u nekoliko misija u Iraku i Avganistanu.

Izvor: /www.srbijanet.rs

Iako je bio ubica srpskog naroda…kao profesionalni vojnik bilo je dovoljno da se iskreno pokajao i tražio oproštaj od Srba…danas bi bio živ. Srbi su narod koji pati, bori se ali zna i da prašta kad neko iskreno traži oproštaj. Nažalost pilot Harold F. Huč Majers je još jedna žrtva rata zapadne terorističke politike kao i njegove žrtve. Njegova smrt ne treba da raduje bilo koga, već da opomene sve one koji misle da ubijati nevine ljude može da prođe kao zločin bez kazne….

Harold Majers je kasno shvatio da nema ničega lijepog i uzivšenog u ubijanju nevinih žrtava u svojim domovima

Category: RAZNO  Leave a Comment