Archive for » July, 2011 «

Aerodrom Tivat – 25.07.2011

Južina na moru, praćena kišom zahvatila je i aerodrom Tivat. Mokra pista i Boing 737-400 na poletanju iza kojeg ostaje trag vodene prašine dok grabi prema sivim olovnim oblacima atraktivna su slika koja je u ljetnjoj sezoni česta na ovom primorskom aerodromu.

Category: RAZNO  Leave a Comment

Orao Nemanjića na granici kosmosa

BANJALUKA –

Mladi Banjalučanin Saša Savićević ispunio je svoj dečački san i dostigao, kao prvi Srbin iz Republike Srpske, “nebeske visine”. On je učestvovao na podorbitalnom kosmičkom treningu u Rusiji i tom prilikom, uz saglasnost domaćina, proneo znamenja Srpske kroz orbitu do donje granice kosmosa.


Uspešno završenim letom na avionu “Mig 29 UB”, kojim je u toku 55 minuta – koliko je trajao ovaj podorbitalni kosmički trening – dostignuta je visina od 23 kilometra, što se smatra donjom granicom kosmosa.

“Ovo je ispunjenje mog dečačkog sna, ali i prilika da kročim tamo gde su samo retki bili u prilici da kroče. Sada sam zvanično prvi Srbin na granici kosmosa, ali moram da naglasim da je pre tri godine to učinila jedna hrabra Srpkinja – Nataša Pavlović iz Čikaga”, rekao je Srni Saša Savićević, predstavnik ruskih državnih medija za Balkan, nakon uspešno završenog leta iz baze “Sokol” Vojske Rusije u Nižnjem Novgorodu.

Pun utisaka i novih neuobičajnih iskustava, Savićević kaže da je lep osećaj leteti i dostići visinu od 20 kilometra, sa koje se vide oblaci, cikloni i anticikloni, dok ogromna reka Volga izgleda kao “končić na zelenom tepihu”.

“Kada pogledate iznad sebe, nema plavog neba, već crno, puno zvezda. Lepo je bilo znati da sam u tom trenutku, verovatno i toga dana, čovek na najvišoj visini na svetu, ako se izuzme šest članova posade Međunarodne svemirske stanice” – kaže Savićević.


Sa iskustvom “prvog srpskog svemirskog letača iz Srpske”, on opisuje detalje leta kroz Zemljinu orbitu i ističe da je dostignuta visina bila 20 450 metara, brzina od 1,94 maha, uz silu gravitacije od 7 G, što predstavlja sedam puta veće ubrzanje od normalne zemljine gravitacije.

Tokom ovog trening-leta izvedeni su brojni elementi akrobatike, kao što su poznati letački pojmovi “zvono”, “vitraž”, “luping”, “bure”, “Nesterova petlja” i drugi.

Savićević naglašava da je sve to zasluga i “majstorija” glavnog pilota leta Sergeja Ivanoviča Kara, test-pilota prve klase i šefa tima test-pilota ruske baze “Sokol”.

“Kara je jedan od najiskusnijih pilota u svetu, sa 5.200 časova naleta na više od 50 tipova aviona, od kojih su najpoznatiji “MiG 15”, “MiG 21”, “MiG 23”, “MiG 29”, “MiG 31”, “SU 27”, “Jak 52”, “An 24”, “Tu 154” i “M 101 T”” – kaže Savićević, naglašavajući da je Sergej Kara dobio najviše rusko priznanje – “Počasni test-pilot Ruske Federacije”.


Opisujući detalje leta u Zemljinu orbitu, izvedenog 21. jula, Savićević precizira da je let sadržavao specifične elemente, karakteristične za ovu vrstu avioletova – kao što je vertikalno uzletanje i vertikalno penjanje od poletanja do visine od 9 000 metara, što je visina leta putničkih aviona.

“Ovo vertikalno uzletanje i vertikalno penjanje bilo je, zapravo, simulacija lansiranja rakete” – pojašnjava on i dodaje da je ovo izvođeno sa ubrzavanjem do 1,1 maha i probijanjem zvučnog zida, te ponovno ubrzavanje i dosezanje “granice svemira” na visini od 20 kilometara.


Savićević priča da je tokom leta doživeo simulaciju bestežinskog stanja, koje se izvodi paraboličnim letom, kao i specijalni manevar, simulaciju povratka rakete na Zemlju, što predstavlja letenje sa silom.

On ističe da je i povratak u bazu “Sokol” izveden kao nastavak simulacije spuštanja kosmičkog broda.

“Tom prilikom izveden je puni sastav akrobatskih manevara i brisani let iznad piste ruske baze “Sokol” na visini od 15 metara” – kaže Savićević.

On je dodao da sam let traje 50 minuta, u okviru kojih polaznik treninga dobija komande aviona “MiG 29” na celih 15 minuta.

Prema Savićevićevim rečima, ovaj novi program kosmičkog treninga važan je deo pripreme za sve one koji žele da lete takozvanim sistemom RLV, kojim se simulira lansiranje rakete, kao što su to poznati “Space Ship 2 with Virgin Galactic”,””Lynx”, “Rocket Plane” i drugi.

“Mnogi ljudi žele da lete podorbitalni kosmički let, ali niko ko ne prođe ovaj trening ne može da oseti šta ga stvarno čeka i da li je spreman za to” – naglašava Savićević i pojašnjava da se ovim kosmičkim treningom daje mogućnost da se isprobaju i karakteristike aviona “MIG 29 UB2”, koji ispunjava sve elemente RLV leta.

Za buduće eventualne letače kroz Zemljinu orbitu i za one koji to nikada neće biti Savićević opisuje da pre praktičnog dela treninga polaznik mora da prođe specijalne medicinske preglede, brojne instrukcije koje se tiču supersoničnog, pa nadzvučnog, leta, leta na ekstremnim visinama, kao i o profilima kosmičkog leta, a to su, osim teorijskog, i praktični treninzi koje vodi posada “MIG-a 29”.


Prema njegovim rečima, ova obuka uključuje i trening upotrebe antigravitacionog odela i maske, kao i trening upotrebe sistema za spasavanje, kao što su katapultirajuće sedište i padobranski sistem, te trening u samom avionu MIG 29 i upoznavanje instrumenata “MiG 29”.

“Sve treninge izvode najbolji ruski test-piloti iz baze “Sokol” u Nižnjem Novgorodu” – kaže Savićević i podseća da su baza “Sokol” i fabrika Avio-zavoda MiG ujedno test-poligon za nove letelice Zavoda MiG”.

On precizira da sam let u bazi “Sokol” opslužuje 150 ljudi, naglašavajući da je veoma bitna i činjenica da se za vreme ovakvih trening-letova, zbog bezbednosnih razloga, zaustavljaju svi letovi u rejonu, a dve trase vazdušnog puta za civilnu avijaciju potpuno se zatvaraju do kraja leta.

Saša Savićević zahvaljuje za podršku svojoj porodici i rodbini, zatim ruskim prijateljima i ruskoj vojsci, koja mu je sve omogućila, kao i pilotu Sergeju Kari.

Rusima naročito zahvaljuje što su mu dozvolili da na kacigi nosi orao Nemanjića – grb Vojske Republike Srpske.

“Tako je 21. jula 2011. orao Nemanjića “doleteo” na najvišu tačku sveta” – poručio je Savićević, upućujući pozdrave svim bivšim pripadnicima i starešinama Vojske Srpske

„Koristim ovu priliku da pozdravim generala Ratka Mladica, i da mu poručim da mu je vojska ostala verna“, poručio je Savićević. I pored toga što se mnogi u Srbiji, a pogotovo u svetu, ne bi složili sa njegovim gestom. “Pozdravio sam komandanta jer znam njegove moralne i vojničke karakteristike i zasluge i upoznao sam ga tokom rata lično. Sve negativno o njemu je proizvod medijskog rata za koji Srbi nisu bili spremni, ali se nadam da će nove generacije izvući pouke iz toga. Taj moj pozdrav je i pozdrav od svih pripadnika VRS – rekao je za naš list Savićević, koji je u ruskom avionu leteo sa srpskim grbom na opremi”.


Izvor :Vesti online

Od NDH do SFRJ i nazad

Inspiraciju za ovaj članak sam dobio prilikom skorašnje posjete MJV na Surčinu…evo i zašto:

Elem, u depou muzeju se čuva poslednji primjerak italijanskog lovca Fiat G-50 bis, kojeg je Musolinijeva fašistička Italija dala Pavelićevj zloglasnoj NDH kao pomoć u ratu. Taj avion je zarobljen i krajem rata prebojan letio pod crvenom partizanskom petokrakom.

Ustaški Fiat G-50 Bis


Vremenom petokraka je izblijedila i na repu aviona ponova se pojavilo znamenje ustaške NDH, crvena šahovnica. Ništa naročito čudno u suštini, ali je više nego slučajno u tom istom muzeju se pojavio dio oborenog hrvatskog MiG-a 21 koji je oboren iznad Korduna 1993. u napadu na iste one koje je bombardovao i Fiat G-50 Bis…na Srbe.


Da nije užasno bilo bi smiješno, dok se ispod partizanske crvene petokrake  na Fiatu pojavila ustaška šahovnica, kod oborenog hrvatskog MiG-a -21 se ispod šahovnice, pojavila petokraka kao dio rondele komunističke vojske iz koje je potekao i taj hrvatski pilot i njegov avion. Rekao bih pun krug je napravljen za pedesetak godina od NDH do SFRJ i nazad…Titova petokraka je najzad pokazala svoje pravo lice.

Dio hrvatskog aviona MiG-21 Bis, oborenog  14. septembra 1993. u blizini sela Trepča na Kordunu. Njime je letio pilot natporučnik Miroslav Peris.

Category: ISTORIJA  34 Comments

Dvostruki aršini NATO – “ODISEJEVA ZORA” – SUMRAK ČOVJEČANSTVA

Zločinački poduhvat NATO protiv suverene zemlje Libije koji je otpočeo 19 marta 2011.  pod navodnom rezolucijom UN 1973 u kojoj se daje mandat NATO-u o uvođenju ZONE ZABRANJENOG LETA nad Libijom već mnogo puta je kršen od strane samog NATO-a koji se stavio kao vazdušna podrška teroristima iz Al Qaide.

Već je mnogo puta javljano o pobunjeničkim jurišnim helikopterima Mi-24 (ukradenim od libijske armije) koji i pored ZONE ZABRANJENOG LETA dejstvuju po libijskim regularnim jedinicama na frontu. Jedan Mi-24 koji su koristili teroristi je srušila libijska vojska.

Mi-24 otet od libijske vojske sa pobunjeničkim oznakama.

Migovi 23 spremni za dejstvo, snimljeni na Benina aerodoromu tokom NATO agresije.

Ovoga puta postoje i slike otetih migova 21 libijske vojske koje pobunjenici i pored NATO-a i rezolucije o zabrani leta koriste u građanskom ratu i pomažu agresiju na sopstvenu zemlju.

Naoružani saćastim lanserima za dejstva po trupama na zemlji i sa dopunskim rezervoarima za let u dubinu teritorije.

Pobunjenički MiG-21 , kreće na zadatak pod vazdušnom kontrolom NATO.

Da li  ovo NATO hoće svima da kaže da mu rezolucija koju je sam potpisao ne znači ništa i da ga ne interesuju zakoni UJEDINJENIH NACIJA, ili mu jednostavno hvali snage pa koristi čak i stare libijske migove ostaje da se vidi?!!!

Dok za jedne zabrana leta važi, druge NATO čak podstrekava da sadejstvuju sa već oslabljenim NATO savezom.

Pored svega ovoga što se dešava već više od tri mjeseca, može se slobodno reći da se “ODISEJEVA ZORA” pretvorila u sumrak morala i pameti čovječanstva koje nijemo ćuti i gleda očigledna zvjerstva zapadnih licemjera u NATO-u,  protiv svake zemlje koju oni (NATO) stave na listu za odstrel…

Apel Rusiji – Vratiti ruska carska obilježja na avione – Императорский военно-воздушный флот Российской империи

Svjedoci smo buđenja ruske države, vraćanja starih ruskih vojnih i državnih obilježja koja su skidana i uništavana od strane bezbožničke komunističke vlasti više od pola vijeka.


Kažu da je simbol pečat snage koju nosiš i njene energije bila ona pozitivna ili negativna. Znamo pod kojim simbolima su kroz vjekove pobjeđivale hrišćanske vojske, i pod kojim simbolima su stvarane imperije, nacije i njihove kulture.


Ruska država je u naponu svoje moći bila pod krunom carske porodice Romanov i njenog cara velikomučenika Nikolaja. Sve što je veliko i dobro stekla bilo  je pod pravoslavnom krunom i časnim krstom, uostalom kao i njihova jednorodna braća Srbi pod  svetorodnom krunom Nemanjića. Srbi su hvala Bogu vratili svoje nacionalne boje i časni Kosovski krst na svoje letilice.


Bezbožnička strana zapadna sila koja je preko komunističke ideologije porobila i uništila carsku Rusiju je pod satanističkim crvenim pentagramom ubila mnogo miliona ruskih građana…nažalost ruska vojska još koristi taj satanistički simbol koji su odbacile već sve hrišćanske zemlje i njihove armije.

Pitanje je zašto i poslije dvadeset godina od pada komunističke ideologije, koja je uništavala Rusiju i njen narod na vojnim letilicama Ruske Federacije još uvijek se nalazi crvena petokraka stidljivo stilizovana kroz boje ruske zastave?! Odgovor leži u komunističkoj zaostavštini u vladalačkim krugovima u Kremlju koji ne shvatajući možda i iz najbolje namjere kroz te simbole destrukcije i uništenja prave ogromnu štetu ruskom narodu i državi.

Императорский военно-воздушный флот Российской империи SU-27

Što prije vratiti na vojna vozila i avione obilježja koja su nosili ruski pravoslavni vojnici koji su u sebi nosili Boga i božji blagoslov govore ruski sveštenici, ruska Crkva koja brine o duhovnom preporodu pravoslavne Rusije…na koja je oduvijek brinula i koja je stvarala Rusiju.


Императорский военно-воздушный флот Российской империи SU-27

Petokraka je simbol najvećeg užasa kroz koji je prošla Rusija u sovjetskoj krvavoj tamnici od 1917. pa do 1991. Pod petokrakom je u tamnicama i kazamatima sovjetskih gubilišta ubijeno više miliona Rusa nego što je poginulo u drugom svjetskom ratu.

Zašto zadržavati simbol koji je nestao sa istorijske pozornice i koji je donio tako mnogo patnje ruskom narodu i državi?!

Onaj ko zadržava takva obilježja smrti ne želi dobro ni Rusiji ni onima koji lete na ruskim vojnim avionima.


Pogledajte kako divno izgledaju stare  ruske imperatorske rondele na modernim ruskim lovcima. Ovo su vojna obilježja kakva su noslili avioni carske Rusije u prvom svjetskom ratu i prvi ruski as Tkačov.


Apel ruskom državnom vrhu da što prije vrati nacionalne boje i rondele carske Rusije ako misli da vojne letilice i oni koji njima pilotiraju pored ovozemaljske imaju i duhovnu zaštitu i moć da poraze neprijatelje na bojnom polju.

Što prije baciti i ukloniti komunističke sektaško-satanističke crvene petangrame iz ruske vojske.