Archive for » October 19th, 2011«

Zoltan Dani pao nize od aviona kojeg je oborio

Prijateljstvo koje se rodilo između Zoltana Danija, penzionisanog pukovnika VJ i njegove ratne “žrtve” pilota Dejl Zelka bi bio ljudski human čin i privatna stvar dvojice vojnika, da u čitavu priču nije uvučena poilitika i kvazi priča o miru nama koji smo žrtve tog i takvog “mira”.

Poziranje…

Kad se ubica vrati na mjesto zločina i pri tome ga oni koji bi trebalo da ga kazne i uhapse dočekaju kao junaka i prijatelja, to počinje da liči na izrugivanje sa žrtvama zločina.

Upravo to se desilo prilikom skorašnje posjete pilota Dejli Zelka Srbiji, koji je na poziv Zoltana Danija i režisera Željka Mirkovića boravio u Srbiji kako bi učestvovao u snimanju dokumentarca “Drugi susret”.

Pilot Zelko je za vrijeme NATO agresije na SRJ letio u specijalnim misijama bombardovanja važnih ciljeva prilikom kojih je stradalo dosta građana SRJ civila i vojnika.

Prijatelji…

Nikada nije uhvaćen i izveden pred sud iako po komandnoj odgovornosti nije prvoopotuženi ali kao plaćeni ubica NATO snosi dio krivice za razaranja Srbije i ljudske žrtve nastale dejstvom njegovih bombi.

Režiser Željko Mirković iz Niša, u čitavoj priči ima svoju ličnu materijalnu korist od filma koji radi, ali šta ima od toga Zoltan Dani čovjek kojeg je Srbija slavila kao heroja?!

Da li je Zoltanu krivo što je oborio Zelka pa ga zove na piće da se pomire? Zaboravi li Zoltan svoje drugove poginule od bombi NATO…možda baš Zelkovih?

Je li se Zelko izvinuo za zločinački pohod u kojem je učestvovao nad SRJ, za žrtve tog pohoda i njegovog doprinosa patnji srpskog naroda koja traje i danas?

Izjava poput ove date Blicu, legendarnog oficira VJ prikazuje u jednom ruznom svjetlu i vjerujem da ce se vecina njegovih postovalaca duboko razočarati u ovog čovjeka:

“- Negativni komentari dolaziće od ljudi negativne energije i njih iz tih pozicija neće niko moći da pomeri. Ohrabrujuće je da nas je više ovakvih koji razmišljaju i rade u smislu pozitivnih vrednosti ljudskog roda. Naš odnos se razvio od u početku “nepoznatih neprijatelja” do sada, kad mogu da kažem “poznatih porodičnih prijatelja”. Mi smo stvarno postali prijatelji koji se svaki dan “sretnu” na internetu i razmenjuju mišljenja o raznim običnim temama. Želimo da pošaljemo poruku svetu da je mir među narodima i državama neprikosnoven i da je bolje širiti iskrene prijateljske odnose nego ratnohuškačke.”

Izjava kao da je data sa gey parade gdje se nešto što je nenormalno pokušava predstaviti kao normalno i prihvatljivo…ogavnost od koje se povraća.

Gospodine Zoltan, ako ovo radite zbog novca, donekle vas mogu razumjeti, doduše ne i opravdati ali ako ovo radite iz uvjerenja onda ste jako nisko pali…mnogo niže od aviona kojeg ste oborili ?!