Archive for » June, 2012 «

Sirijska PVO Oborila turski Fantom RF-4E

Sirijska PVO je oborila turski špijunski izviđački avion blizu obala Latakie, gdje se nalazi i ruska pomorska baza.Turski predsjednik Gul je potvrdio obaranje turske vojne letilice .Sirija je takođe potvrdila ovu vijest.

Turkish RF-4E Phantom

Tursko “opipavanje” pulsa protivniku za kojeg su se turci nadali da je na izdisaju, ispostavilo se vrlo smrtonosnim. Za dva člana posade turskog Fantoma tragaju i sirijska i turska mornarica, za sada bez uspjeha.

Sirija koju zapadne sile sa svojim bliskoistočnim satelitima, smatraju za predvorje Irana kao konačnog cilja, za sada je neprobojan zid i neriješena jednačina aspiracijama NATO hordi. Račune im za sada mrse Rusija i Kina, ali i dobro umrežena sirijska PVO kako se ispostavilo u skorašnjim događajima.

Špekuliše se sa informacijom da je avion oboren novim ruskim protivavionskim raketnim sistemom Pancir 1 i da ga je oborila 73 brigada 26-te divizije PVO sirijske armije.

Građanski rat u Siriji koji potpiruje NATO kao glavni generator zločina…traje i dalje.

Aero klub “Sutomore”

Na crnogorskom primorju pojavio se još jedan zmajarski klub sa čuvenim hidro zmajem FiB-582. Vlasnik i predjsednik aero kluba je Srdjan Jelić vazduhoplovni entuzijasta i poznati morski vuk. Instruktor letenja sada već legendarni Boško Todorović je prvih dana juna letenjem nad Sutomorem i barskom rivijerom uveseljavao kupače i bio meta mnogih fotografa.

Ovog ljeta će aero klub “Sutomore” biti vrlo aktivan ako je suditi po ovim slikama sa početka sezone…

Poželimo im mirno more i vedro nebo…

Srdjan i Bole pred poletanje...

Polaris na poletanju...

FiB-582 take off...

U vazduhu nad Sutomorem

Srdajn i Bole u vazduhu

Polaris

Nad sutomorskom plazom

Sletanje kao u pamuk...boletova skola

Boško Todorović poslije uspješnog probnog leta...