Archive for » September 2nd, 2012«

Sto godina Srpskog Vojnog Vazduhoplovstva – Aeromiting Batajnica 2012.

Vijek vazduhoplovnih žrtava takođe…

Vijek odvažnih (film o počecima srpskog vojnog vazduhoplovstva)

Jubilej vijeka srpskog  vojnog vazduhoplovstva prošao je nažalost  kao i prethodnog puta bez posvete onima koji su srpsku ratnu zastavu nosili kroz vatru i oganj ratova. Ostaje otužan utisak da oni kojima je ovaj aeromiting i posvećen, vazduhoplovci pali u ratovima od 1912. do danas nijesu ni pomenuti dok su se na srbijanskom nebu baškarili NATO avioni kao gosti aeromitinga uprkos činjenici da su prije samo deceniju sijali smrt po istom ovom batajničkom aerodromu i zemlji Srbiji.

Aeromiting Batajnica 2012


Da ih pomenemo barem mi danas kada se održava aeromiting koji bi trebao biti posvećen njima u čast.

Prvi Srpski pilot Mihailo Petrović poginuo 1913. poslije izvršenog ratnog zadatka u okolini Skadra.

Piloti kraljevine jugoslavije pali u borbama sa fašistima i komunistimaod 1941 do 1945.

Piloti ex JNA i VJ kao i piloti VRS poginuli u borbama sa NATO avijacijom nad rep Srpskom i hrvatskim paravojnim i vojnim frmacijama od 1991 do 1995.

U ratnom vihoru 1999. za komandama svojih lovaca i bombardera pali su komanadant batajničkog 204. Lovačko avijacijsko puka potpukovnik Milenko Pavlović nad rodnim Valjevom, njegov mladji kolega u borbi sa američkim F-15  Zoran Radosavljević oboren je u reonu Loznice i komandant “Tigrova” potpukovnik Života Đurić u napadu na bande OVK na Kosmetu. Bivši komndant RV i PVO SRJ  genera pukovnik  Ljubiša Veličković poslije dva borbena leta poginuo na radarskoj osmatračnici od NATO projektila.

Aeromiting Batajnica 2012...G-4 trobojka

Pilot lovac Iljo Arizanov oboren nad Kosmetom u MiG-u 29 od posledica obaranja umro prije godinu dana u 52 godini života. Milica Rakić dijete poginula u svojem domu od šrapnela NATO bombe na Batajnici. Pored male Milice još nekoliko hiljada civila i voijnika je izgubilo svoje živote od posledica NATO agresije ,a stotine hiljada su postali prognanici iz ex.Yu i Kosmeta.

Na jubilej stogodišnjice srpskog vojnog vazduhoplovstva, na Batajnici dugo očekivani dolazak Rusa ostao je u sjenci briljantnih letova italijanskih pilota na Eurofighteru i transportnom C-27 Spartan italijanske proizvodnje. Rusi dali nisu htjeli ili mogli, ostavili su utisak tek osrednjosti i nedorečenosti i u solo letu na modernizovanom MiG-29M2 i grupnom letenju u akro grupi Striži smanjenog stastava. Ono što dodatno izaziva odbojnost jeste crvena partijska petokraka na avionaima RF Rusije kojoj tu valjda više nije mjesto.

Solo nastup ruskog MiG-29M2

Italijanski transportni C-27 Spartan

Nastup Erofightera

Piloti srbijanskog V i PVO su pokazli odličan program i utreniranost uprkos teškim godinama finansijske i ratne oskudice. Posebno oduševljava nastup na novom školsko trenažnom turbo elisnom avionu  Lasta…srbijanskog izvoznog aduta. Izvanredan let pukovnika Ristića na jurišniku tipa Orao oduševio je srpsku publiku.


Pilot Saša Grubač na Lasti je briljirao.

Nastup srpskog Orla sa potpukovnikom Miodragom Ristićem za komandama

Nadajmo se da će se srpsko i političko vojno rukovodstvo prilikom sledećih sličnih jubileja znati dostojanstveno pokloniti djelima i žrtvi onih srpskih letača koji ugradiše sebe u slobodu srpskog naroda od 1912. do 2012….


Izviždana NATO delegacija na aeromitingu na Batajnici! – (OSVETLALI OBRAZ SRBIJI)

U okviru kampanje „Ne želimo NATO ubice na srpskom nebu”, aktivisti organizacija SNP NAŠI, KANON i Korak Srbije, kao i prisutni građani, izviždali su delegaciju SAD i NATO-a ispred izloženih aviona F16 na Batajnici.

Državljani Srbije su neprekidno uzvikivali parole protiv NATO pakta i SAD, od kojih se najčešće čula FUCK FUCK NATO PAKT, tako da su pripadnici Vojske Srbije morali da smiruju okupljene građane, a vojna obeležja SAD i NATO pakta koja su bila izložena, morala su biti sklonjena jer je par građana počelo da pljuje na njih u znak protesta.


Delegaciji SAD i NATO pakta aktivisti patriotskih organizacija i građani Srbije jasno su kroz ovu akciju stavili do znanja da ubice srpskog naroda, koji su nas besomučno bombarodvali 1999. godine nisu poželjni na srpskom nebu.

Izvor:
http://srbin.info/

Category: RAZNO  19 Comments