Archive for » October, 2012 «

Turska sprema vazdušne udare na Siriju

Dok u Siriji teroristiička tzv. Slobodna Sirijska Armija nezadrživo ide naprijed uništavajući RV i PVO baze regularne sirijske armije, koje neobjašnjivo brzo padaju bez otpora i potpore RV Sirije, koja je barem dužna da uništi zarobljenu raketnu tehniku i radare koji sjutra mogu biti upotrebljeni protiv nje same, Turci gomilaju svoje F-16 u baze bliže sirijskoj granici.

Turski F-16

Neobjašnjivo slab ili loše organizovan otpor  sirijske armije na odbrani svojih PVO sistema Siriju će u budućim vazdušnim udarima osmanlijske avijacije skupo stajati. Bez pomoći od neke od deklarisanih savezničkih zemalja poput Irana, Kine ili Rusije…RV Sirije neće imati neke naročite šanse.

Urušavanje vojske Sirije u zadnjih nekoliko mjeseci ide nezadrživo brzo. Slike i snimci ubijenih sirijskih vojnika i dezertera preplavljuju internet dok sličnih snimaka sa druge strane jednostavno nema…ne zbog toga što je teroristička propaganda bolja već što SA više nema kapaciteta ni snage da se ozbiljno nosi sa teroristima, i više je u defanzivi nego u ozbiljnim pokušajima da povrati više od polovine svoje teritorije koju kontroliše tzv. FSA.

Strijela

Trag mlaznjaka na nebu često može biti intersantna simbolika igre kondezovanih tragova i oblaka. Probodeno srce….

Category: AERO ART, RAZNO  23 Comments