Archive for » November 24th, 2012«

Časopis i model Borbeni avioni

U Crnu Goru i Rep. Srpsku već izvesno vrijeme izlazi časopis uz kojeg se dobija i metalni model aviona . Istorija rata na nebu od pionira avijacije do modernih lovaca i bombardera.

Modeli nijesu loši ali cijena je više nego čudna, tako da se mijenja od broja do broja iako na koricama piše da je zagarntovana još od cijene od 2,50 eura, da bi dostigao cijenu od 5.50 eura. Cijena nije prevelika ako se uzme u obzir da dobijate zaista lijepu metalnu maketicu plus časopis na kvalitetnom papiru, sa opisom originala po kojem je maketa uradjena. Za laike vrlo intersantno…za maketare zamjerki dosta ali da ne cjepidalačimo. Pozdravljamo sve vezamo za polularizaciju vazduhoplovstva pa i ovaj časopis.


Category: ISTORIJA, RAZNO  15 Comments

Igle u rukama pobunjenika

Sve veći propusti ili nemoć sirjske vojske, ogleda se prije svega u padanju u ruke terorista PVO baza sa cjelokupnom tehnikom, često potpouno operativnom. Najnoviji primjer je zarobljavanje magacina lakih prenosnih raketnih PVO lansera tipa IGLA .

Sve veći broj oborenih helikoptera i niskoletećih jurišnih aviona zasluga su vjerovatno i ovih raketa koje će se sada u sve većem broju početi pojavljivati na bojnom polju. Veliki problem sada za civilno vazduhoplovstvo i strah će predstavljati upravo ove rakete.

Najviše čudi činjenica da vojska ako je uzmakla nije uništila ova ubojna sredstva koja predstavljaju smrtnu prijetnju za Bašarov režim, jer jedina prednost sirijske vojske…avjijacija sada će imati opasnog neprijatelja koji je vreba sa sopstvenim raketnim lanserima.

Sirijska vojska je može se zaključiti na korak od totalnog raspada….