Archive for » May 6th, 2014«

Oboren ukrajinski Mi-24

U borbama za grad Slavjanks na jugoistoku Ukrajine, juče je oboren borbeni helikopter Mi-24B ukrajinske vojske koji je napadao branioce grada. To je četvrti po redu helikopter ukrajinske vojske koji je oboren od strane snaga samodobrane.

Teško oštećeni Mi-24 je u toku noći kako tvrde ukrajinski mediji uništio Mig-29 kako nebi pao u ruke braniocima Slavjanska.

Vojna hunta iz Kijeva poslala je padobrance , mehanizovanu brigadu, novoformiranu nacionalnu gardu i fašiste iz Desnog sektora sa ciljem zauzimanja gradova Slavjansk, Kramators i Lugansk kako bi spriječili odvajanje tih oblasti iz okvira Ukrajine. Upotrijebljena je prekomjerna sila protiv vlastitog naroda koji se nije htio pomiriti sa činjenicom da je vlast u Kijevu nasilnim putem preuzela profašistička manjinska stranka Desnog sektora i njeni simpatizeri.

Dejstvo Mi-24 ukrajinske vojske po civiilma u Slavjansku

Rubikon je pređen kako reče Oleg Carev, nazad se više ne može. Ukrajina srlja u građanski rat iz kojeg teško da može izaći cjelovita.

Branioci Slavjanska iako malobrojni nanijeli su ozbiljne gubitke vojnicima NATO hunte iz Kijeva. Iako slabo naoružani u odnosu na teško naoružanu vojsku koja je napala na grad četri uništena helikoptera su svjedočanstvo herojske odbrane i odlučnosti da se ne prihvati neofašistička vlast iz Kijeva koja je nasilnim putem uz pomoć NATO agenata zauzela zgrade vlasti u glavnom gradu Ukrajine.

Komandant odbrane Slavjanska Igor Strelkov, bio je dobrovoljac u Vojsci Republike Srpske. Strelkov je bio dobrovoljac Drugog ruskog dobrovoljačkog odreda i ratovao je kod Višegrada od novembra 1993. do marta 1994.godine u obdbrambenom ratu koji je vodio srpski narod devedesetih godina na prostorima biše Bosne i hercegovine.

Slavjansk se nalazi u okruženju a novi napadi se očekuju.