Archive for » July 18th, 2014«

Ukrajinski lovac, oborio malezijski putnički avion iznad istočne Ukrajine

Danas u poopodnevnim časovima na nebu istočne Ukrajine odigrala se prava drama. Malezijski putnički Boing 777 koji je letio na relaciji Amsterdam-Kuala Lumpur oboren je najvjerovatnije od strane ukrajinskog lovca Su-27. Ukrajinski lovac koji se nalazio u vazdušnoj zasjedi očekujući  ruski predsjednički avion  ispalio je raketu vazduh-vazduh misleći da obara ruski predsjednički avion koji po silueti i bojama sa veće daljine izgleda skoro indetično.

Kako prenosi Raša Tudej,iz ruskih vazduhoplovnih izvora : Prema izvoru iz ruske avijacije avion ruskog predsednika Vladimira Putina i oboreni malezijski boing 777 “sjekli” su se u istoj tački na nebu.

Prema ovom izvoru pretpostavlja se da je cilj ukrajinske rakete mogao da bude zapravo avion predsjednika Rusije .

“Avion Vladimira Putina i malezijski boing 777 sjekli su se u istoj tački, na istoj visini. To se dogodilo blizu Varšave na visini od 10.100 metara. Malezijski avion je tu proleteo u 15.44 a Putinov avion u 16.21”, rekao je ovaj izvor.

Prema njegovim rečima konture oba aviona su veoma slične a boje na avionu, kada se gledaju iz velike daljine, deluju skoro indentično.

Ako se vijest potvrdi kao tačna, ovaj incident sa tragičnim krajem mogao bi da dodatno zakomplikuje već dobro zamršenu situaciju u Ukrajini.