Archive for » September, 2014 «

ZOV NEBA

Poslije punih osam godina, neki strani turisti su imali priliku da promotivno lete  hidro zmajem. Lijepo vrijeme, kao stvoreno za letenje istjeralo me na nebesku crtu. Nisam mogao a da lijepe letačke trenutke ne podijelim sa radoznalim turistima i ljubiteljima nebeskog plavetnila. Na njihovo i moje zadovoljstvo…nebo nas je prihvatlo kako se samo poželjeti može.

Interesntna  činjenica da žena koja je letjela sa mnom  reče da je danas njen imendan, zove se Vjera…reče da je danas u Rusiji praznik Vjere, Nade i Ljubavi. Lijepa simbolika…djevojka prije nje koja je letjela zove se Nadežda (Nada)…a Ljubav, ona je negdje u vazduhu…

Ruski patrijarh dobio borbeni avion

Ruski patrijarh Kiril dobio je vrlo neobičan poklon za jednog verskog poglavara. Fabrika civilnih i vojnih aviona na krajnjem istoku zemlje, koju je patrijarh posetio ove nedelje, poklonila mu je borbeni avion “suhoj SU-35”.

Šta će patrijarh da radi sa ratnim avionom

Ruska pravoslavna crkva je saopštila da je patrijarh zaposlenima u fabrici podelio ikone koje je lično blagoslovio, a oni su njemu za uzvrat dali aivion. Povod za ovako neobičan poklon izgleda da je bilo obraćanje patrijarha, koji je radnicima ukazao na važnost odbrane i zaštite Rusije.

“Rusija ne može biti vazal. Zato što Rusija nije samo država, već cela civilizacija, hiljadugodišnja priča, kulturni ‘melting pot’ ogromne moći. Da bismo mogli da živimo nezavisno moramo, ako je potrebno, da odbranimo našu otadžbinu”, rekao je patrijarh.

izvor http://www.vesti-online.com/