Archive for » November, 2014 «

NATO AVET U BOKI

Ovih dana u posjetu Boki došao je jedan od novih NATO nosača aviona italijanski ratni brod ” Cavour “. Kao avet na pustoj površini vode leži sjenka jedne imperijalističke vojne mašinerije koja je zahuktano poslije krvavih bojišta Bliskog istoka i Jugoslavije krenula na istok…prema Rusiji.

Kažu da je dolazak ovog nosača aviona svojevrsna poruka Rusiji. NATO ubice iz Boke poručuju nešto Rusiji.

Da nije tužno bilo bi siješno. Gore malo poviše ove NATO  aveti na Savini nalazi se prva crkva u svijetu podignuta jednom ruskom admiralu,  svetom Fjodoru Ušakovu. Čovjeku koji je svojim životom posvjedočio Gospoda a uz sve to bio vojnik, pomorac admiral…i da ne bude zabune Rus. I da ne zaboravimo da je sveti Fjodor u četrdeset pet pomorskih bitaka koje je vodio za rusku imperiju kao komandant Crnomorske flote uvijek izašao kao pobjednik. Stigao je kažu da oslobodi Bari od Francuza, Italijani su ga dočekali kao oslobodioca. Vodio je borbe i oko Ankone podržavajući akcije Suvorova u Italiji protiv okupatora Francuza ali…danas je tu Italijanski  NATO ” Cavour ” da poruči nešto Rusiji.

Pitam se jeli onoj Rusiji koja je oslobodila Boku od Austrijanca 1805 ili onoj koja je oslobodila od istih tih Italijana i Njemaca 1945.

I opet groteskno do suza smiješno, crnogorci dočekuju Italijane koji su baš ovu istu Boku 1941. proglasili dijelom Italije, strijeljali i palili stanovništvo Boke a onaj ponosno lijepi jedrenjak Jadran školski brod CG mornarice, otjerali u Veneciju gdje je dočekao kraj rata kao most u jednom od venecijanskih kanala, potpuno devastiran i uništen jedva se držeći na vodi.

Obezglavljeni urlatori NATO alijanse u Crnoj Gori govore kako je to brod skoro pa bolnica, za humanitarni rad sa sve operacionim salama a one Harijere po njemu najradije bi prestavili kao turističke avione za razgledanje Boke ali su malo ružni….no dobro štitiće ih kažu od Rusa.

Šta to zaista NATO nosač aviona poručuje Rusiji?! Crnogorci više nijesu vaši saveznici ili držite dalje ruke od Boke?

Nesretnici iz NATO kao i njihovi politički satrapi u CG ne znaju da ljubav koja se kupuje na silu niti je vječna niti jaka…trajaće taman toliko koliko je potrebno ruskim brodovima da uplove u Boku kao novi oslobodioci od sadašnjih fašista u liku NATO.

Vjerovatno su zaboravili sadašnji turbo crnogorci da je trideset generala i admirala ruske vojske bilo iz Crne Gore a većina baš iz Boke iz koje sada oni kao nešto pručuju Rusiji.

Nebih volio da budem na mjesto onih koji poručuju nešto Rusiji preko ove gvožđurije u zalivu, kada znam da je zaštitnik ruske mornarice i nukelarnih strateških snaga upravo nepobjedivi sveti Fjodor Ušakov.

Što reče jedan čiča davno, dolazili su ovdje jaki i opaki, ali su uvjek na kraju odlazili krvavih gaća…njihovi đedovi nedavno, oni već sjutra u nekom novom ratnom sukobu…