Archive for » October, 2017 «

MILEŠEVSKE SUZE ENGLESKINjE

MILEŠEVSKE SUZE ENGLESKINjE
 
POTPUKOVNIK Ivanov iz RV je otišao 2001. U letačkoj knjižici imao je tada oko 1.800 sati leta na nadzvučnim avionima, ali i osećaj da će se nebeskim visinama vratiti kroz slikarstvo. Ovaj neobični čovek oslikao je ikonostase i freske u petnaestak crkava kod nas i u Makedoniji.
 
– Pojavila se Engleskinja u društvu sa našom ženom baš u vreme kada se restaurirala freska Belog anđela. Navaljivala je da je vidi i bratstvo je posle iskrenih suza gošće zamolilo majstore da otkriju fresku. I tada je počela da rida. Rekla je da je bila engleski pilot tokom NATO agresije i trebalo je da “slučajno” gađa manastir Morača i u istom naletu Mileševu. Kada je došla nad kanjon reke, pričala je, najednom joj je meta nestala sa radara, a nad Srbijom, ispred aviona joj se ukazao oblak u obliku ogromnog Belog anđela. Paralisala se i otkačila bombe nasumice.
 
Dio članka iz Večernjih novosti od 2.oktobra 2017.
 
Moje iskreno mišljenje je da je Engleskinja imala bliski susret sa raketnim sistemom KUB Vojske Jugoslavije 18.04.1999. iznad Podgorice. To što je ona htjela da odbaci bombe da ne bi gadajala, macku o rep.
              Dopunski rezervoar njenog aviona je odbacila u toku dejstva i pao je kod zgrade Hidrometerološkog zavoda u Podgorici, o tome je postojao i snimak, kao i snimak ispoljenog dejstva KUBa.
 
      Pripadnici VJ su je tražili poslije pada njenog aviona u Skadarsko jezero uporedo sa pripadnicima crnogorskog MUP-a. Nažalost sem njene pilotske torbe sa natpisom “Hevy Jeny” negdje na Paštrovackoj gori,vojska je ostala kratkih rukava. Po špekulacijama koje su tada bile aktuelne, spasila je crnogorska policija i prebacila preko Debelog brijega u Hrvatsku koja je tada vec bila članica NATO.
Naravno da je sve ostalo dobro čuvana vojna tajna, jer niti je VJ imala materijalne dokaze da je avion oboren jer je pao u albanski dio jezera, niti je Britancima a posebno NATOu išlo u prilog da to priznaju.
 
Ženu je valjda kasnije klepilo nesto po glavi pa se pokajala, kao i mnogi silnici koji će se tek kajati, ali ova priča i njena ispovijest dobro oslikava suštinu i karakter NATO. To je vojna organizacija koja se bori ne samo protiv čovjeka već i protiv Boga. A bitku sa Bogom još niko nije dobio.
                A to da li se Engleskinja srela sa raketom sistema KUB Vojske Jugoslavije ili Bijelim andjelom, potpuno je svejedno…bitno da nije prošla…

Stigli obećanih šest lovaca MiG-29 za ratno vazduhoplovstvo Srbije

Juče u kasnim popodnevnim satima, poslednja dva od ukupno šest višenamjeskim lovaca MiG 29, stigli su na aerodrom Batajnicu u utrobi velikog ruskog transporetra An-124. Ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da će predstavljanje novokupljenih lovaca biti 20. okotobra na aerodromu Batjnica i da će ulaz za sve posjetioce biti slobodan.

Sa bivša četiri jugoslovensa miga 29, sa novopridošlima biće kompletirana jedna relativno moderna lovačka eskadrila. Avioni koji su stigli iz Rusije su poboljšana verzija čuvenog ruskog lovca. Gubici koje je Vojska Jugoslavije pretrpjela u agresiji NATO, neće biti nadoknadjeni nabavkom ovih aviona ali će borbena moć srbijanskog vazduhoplovstva bar za sada biti dominantna na prostorima zemalja bivše ex SFRJ.

Nabavka ovih polovnih ali ipak još,  uvijek u resursu modernijih migova od postojećih je veliki pomak za Vojsku Srbije. Zadnja nabavka je bila davne 1987. godine za RVO i PVO JNA. Od tada do danas vojska je prošla teške sankcije, gradjanski rat i agresiju NATO. Bilo je krajnje vrijeme da se nešto nabavi ili bi srbijansko vazduhoplovtsvo jednostavno kao lovačka komponentna potpuno nestalo.

 

 

Ruski “migovi” stigli u Srbiju!

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je u subotu da očekuje da će avioni MiG-29 iz Rusije 20. oktobra biti na proslavi Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je ponovio da će se javnosti obratiti povodom isporuke ruskih lovačkih aviona MiG 29 tek kada budu stigli u Srbiju.

 

– Obratiću se kada to nešto što smo dobili i nešto što smo platili dodje u našu zemlju i pripada srpskom ratnomvazduhoplovstvu – odgovorio je Vučić na pitanje novinara posle razgovora sa grčkim predsednikom Prokopisom Pavlopulosom.

On je dodao da je Srbija kupila i helikoptere od Nemaca i Francuza, kao i dva ruska helikoptera, i da “polako osnažuje svoje vazduhoplovstvo”.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je u subotu da očekuje da će avioni MiG-29 iz Rusije 20. oktobra biti na proslavi Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Neki mediji su javili da se očekuje da dva aviona danas stignu na vojni aerodrom u Batajnici, kod Beograda.

Izvor: Beta