Slomljena krila RV Srbije

27.06.2006.

Slomljena krila

Kada se u ratu sudare dvije vojske, jedna obično izađe kao pobjednik. U ratu sa najvećom vojnom alijansom na svijetu, Vojska Jugoslavije je izašla kao moralni pobjednik, hrabro se držeći i opasno uzvraćajući kad god joj se ukazala prilika tokom agresije 27 najmoćnijih ekonomskih zemalja svijeta.

Više od dvije hiljade njenih pripadnika je položilo život na oltaru Otadžbine, mnogo hiljada su ostali trajni invalidi.

Iako vojno superioran NATO nije uspio da ostvari postavljeni cilj tokom samog sukoba.

Morao je da se posluži drugim opasnim oružjem da bi konačno porobio SRJ i razbio je na sastavne djelove….koristio je političke instrumenete, laž i prevaru te se oglušio o rezoluciju savjeta bezbjednosti 1244 koju je sam potpisao.Razarajući državu iznutra preko svojih ljudi uspio je da na vlast dovede svoje marionete i poslušnike koji slijepo izvršavaju naređenja. Od 5.10.2000 godine Srbija se više ne pita ništa to je više nego očigledno, ali je tužan i gorak ukus u ustima kada oni koji predstavljju vojsku ne vide da su konačnom slomu, onom moralnom i sami učestvovali (čast izuzecima). Poslednji udarac u ratu koji je počeo u martu 1999. je zadan na Batajnici od strane istih onih koji su bombama po istom tom aerodromu počeli svoj krvavi pir koji je trajao 78 dana.

Srpski gardista i američki marinac na Batajnici pored američke zastave.


Srpski oficir prima sliku američkog F-16 koji je sijao smrt po Srbiji iz ruku onoga koji je njime upravljao.

Dočekavši uz vojne počasti dva američka aviona F-16 iz 555. skvadrona sa pilotima koji su ubijali stanovnike Srbije, a sa drugim kolegama i njihovog komnadanta puka Milenka Pavlovića i mladog viteza Zorana Radosavljevića, država Srbija i njena vojska su bezmalo pljunuli na sopstvene žrtve.

Ministar odbrane Srbije, načelnik generalšataba sa pilotima 204. lovačkog puka poziraju sa američkim ubicama na aerodromu Batajnica.

Došli da potvrde pobjedu, i ponize VS do kraja.


Prijateljsko ćaskanje….

Nikada u istoriji nijedna vojska i država se nije tako nisko spustila kao Srbija tog junskog dana 2006 g. udvornički se osmjehijući onima koji su je ne tako davno palili.

Ja lično nijesam našao neki sličan primjer….


Nažalost na toj istoj Batajnici, dio projektla je usmrtio malu Milicu Rakić, možda baš nekog od pilota koji tako poziraju pobjednički pred svojim smrtonosnim mašinama glupavo se cerekajući u “ćaskanju” sa svojim srpskim kolegama.

Ako ništa, a ono zbog svojih kolega i prijatelja koji su stradali u agresiji američkih moćnika, na Batajnici nijesu smjeli da slete ta dva lovaca.


Milenko Pavlović – komandant batjničkog lovačkog puka, poginuo u vazdušnoj borbi nad rodnim Valjevom od strane američkih aviona.


Zoran Radosavljević- pilot lovac, poginuo u vazdušnoj borbi sa američkim F-15.


Ljubiša Veličković – poginuo od projektila NATO u radarskoj osmatračnici.

Da je agresija NATO bio viteški turnir, mogao bih shvatiti ovakvo ponašanje srpskih političara i oficira na batajničkom aerodromu, ali u agresiji u kojoj su nam dotični piloti ubijali građane, vojnike, uništavali državu te kidali djelove teritorije prijateljski se grliti i razmjenjivati slike više je nego ponižavajuće.


I tu se postavlja jednostavno pitanje, gdje je nestala oficirska čast ?!!!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
17 Responses
 1. PedjaA says:

  ,,Ne uzdigni se u pobedi i ne ponizi u porazu …‚‚ Pohvala ludosti kao što Njegoš napisa ,,Naši cari zakon pogaziše, za pravilo ludost izabraše..‚‚. Meni su Zoran i Slobodan komšije iz 4-ke lamela u bloku 21, i kada sam čuo šta je holandski satanista-pilot izjavio povodom tih obaranja, pitao sam se samo ,,Zašto nas toliko mrzite kad vam ništa dobro nismo učinili?‚‚. Znam ja šta njima treba, treba ih zatrti ognjerm i mačem, kao što je Aleksandar Nevski tevtonce!

 2. ĆULI says:

  NAŠI PRECI SE PREVRĆU U ZEMLJI!
  VELIKA SRAMOTA!

 3. Sinisa Bogdanovic says:

  Braco, nije se Srbija ponizila vec ovi ovi izdajnici! Imaju svoje i prezime, odgovarace pred sudom naroda, pred istorijom su vec oznaceni! Budite dostojni svojih predaka, volite ovu nasu nesrecnu zemlju i ako bude srece, Bog ce nam pomci!

 4. Derek says:

  .

  thanks for information….

 5. Melvin says:

  .

  ñïàñèáî çà èíôó!…

 6. Gilbert says:

  .

  ñïàñèáî çà èíôó!…

 7. Jackie says:

  .

  ñýíêñ çà èíôó!…

 8. stephen says:

  .

  good info!!…

 9. Kent says:

  .

  ñýíêñ çà èíôó….

 10. Joel says:

  .

  ñýíêñ çà èíôó!!…

 11. Rodney says:

  .

  ñýíêñ çà èíôó!!…

 12. Lonnie says:

  .

  tnx for info!…

Leave a Reply

HTML: You may use these tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(optional)