Dvostruki aršini NATO – “ODISEJEVA ZORA” – SUMRAK ČOVJEČANSTVA

Zločinački poduhvat NATO protiv suverene zemlje Libije koji je otpočeo 19 marta 2011.  pod navodnom rezolucijom UN 1973 u kojoj se daje mandat NATO-u o uvođenju ZONE ZABRANJENOG LETA nad Libijom već mnogo puta je kršen od strane samog NATO-a koji se stavio kao vazdušna podrška teroristima iz Al Qaide.

Već je mnogo puta javljano o pobunjeničkim jurišnim helikopterima Mi-24 (ukradenim od libijske armije) koji i pored ZONE ZABRANJENOG LETA dejstvuju po libijskim regularnim jedinicama na frontu. Jedan Mi-24 koji su koristili teroristi je srušila libijska vojska.

Mi-24 otet od libijske vojske sa pobunjeničkim oznakama.

Migovi 23 spremni za dejstvo, snimljeni na Benina aerodoromu tokom NATO agresije.

Ovoga puta postoje i slike otetih migova 21 libijske vojske koje pobunjenici i pored NATO-a i rezolucije o zabrani leta koriste u građanskom ratu i pomažu agresiju na sopstvenu zemlju.

Naoružani saćastim lanserima za dejstva po trupama na zemlji i sa dopunskim rezervoarima za let u dubinu teritorije.

Pobunjenički MiG-21 , kreće na zadatak pod vazdušnom kontrolom NATO.

Da li  ovo NATO hoće svima da kaže da mu rezolucija koju je sam potpisao ne znači ništa i da ga ne interesuju zakoni UJEDINJENIH NACIJA, ili mu jednostavno hvali snage pa koristi čak i stare libijske migove ostaje da se vidi?!!!

Dok za jedne zabrana leta važi, druge NATO čak podstrekava da sadejstvuju sa već oslabljenim NATO savezom.

Pored svega ovoga što se dešava već više od tri mjeseca, može se slobodno reći da se “ODISEJEVA ZORA” pretvorila u sumrak morala i pameti čovječanstva koje nijemo ćuti i gleda očigledna zvjerstva zapadnih licemjera u NATO-u,  protiv svake zemlje koju oni (NATO) stave na listu za odstrel…

Category: VAZDUŠNI RATOVI
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
23 Responses
 1. Pjetro Meneja says:

  Sasvim ste u pravu kad pominjete sumrak morala i pamet covecanstva, ali ste napravili jednu jako bitnu gresku. Rezolucija 1973. nije rezolucija koja iskljucivo omogucuje Zonu zabrane letenja nad Libijom.
  U prvom delu Rezolucije (mozete je naci gdegod na Internetu) se jasno daje za pravo sili (kasnije je to ispao deo Nato pakta) da po svaku cenu zastiti civile u Libiji. Tek u drugom delu Rezolucije se uvodi i mera Zabrane letenja.
  Sta svaci “po svaku cenu”? Bukvalno znaci da oni mogu sve i da je verovali ili ne, ovo sto rade sadrzano odlukom SB UN-a. Naravno uvek ce podvuci da to rade kao “zastitu civila”.
  Naravno da mi ne pada na pamet da ulazim u to kako je ovakva skaradna irezolucija prosla SB UN i kako Rusija i Kina nisu bar korigovale njen sadrzaj.

 2. Willard says:

  .

  áëàãîäàðñòâóþ!…

 3. terrence says:

  .

  thanks for information!…

 4. Leslie says:

  .

  tnx for info….

 5. Bernard says:

  .

  ñïñ çà èíôó….

 6. Tommy says:

  .

  ñïñ çà èíôó!…

 7. corey says:

  .

  good info!…

 8. Darryl says:

  .

  ñïñ çà èíôó….

 9. Don says:

  .

  áëàãîäàðþ….

 10. mitchell says:

  .

  ñïàñèáî çà èíôó!!…

Leave a Reply

HTML: You may use these tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(optional)