Kad srbijanski oficir reklamira krila “Oluje”

Pitao sam se da li uopšte išta da pišem na ovu temu, ali odvratnost koju osjetih kada na forumu PALUBA.INFO srbijanskog oficira Rada iz Požarevca, danas vidjeh topik posvećen hrvatskoj akro grupi koja je ime dobila po hrvatskoj “vojno -redarstvenoj”  operaciji kodno nazvanoj Oluja, prevrnuo mi se stomak.


http://www.paluba.info/smf/index.php?topic=12054.0

Taj topik je tamo već dvije godine ali ga jednostavno nijesam primjetio dok googlajući nešto ne ispade da u moru hrvatskih sajtova koji reklamiraju svoju akro grupu ne vidjeh i PALUBU.INFO. Znao sam da je čovjek male moralne vrednosti ali baš tolike…

I sam  sam bio moderator na forumu paluba.info i otišao sam sa njega davno baš zbog političkog neslaganja sa vlasnikom koji se dekleraiše danas kao Srbin i srbijanski oficir iz Požarevca. Bivši mornarički oficir RM SiCG, karijeru  počeo na PČ-175 Grmeč kao zamjenik, potom  prešao na PČ-178 Kosmaj kao komandant, a karijeru “završio” na PČ-174 Učka.

Do sada ni jedan srpski vojni forum nije dao toliko prostora Hrvatima kao njegov Paluba.info mada topik o akro grupi krila “Oluje” nazvanoj po genocidnoj akciji Hrvata u avgustu 1995. protiv srpske republike “Krajine” , sam po sebi je provokativan i iritirajući za svakog ko se osjeća dijelom naroda protjeranog sa vjekovnih ognjišta u toj zlogalsnoj operaciji Hrvata u gradjanskom ratu na tlu bivše SFRJ.

“Oluja” je bila samo treća u nizu “stavki” ustaškog ideologa Mile Budaka kroz ustašku krilaticu: “Trećinu pobiti, trećinu pokatoličiti, trećinu protjerati”.

Dakle jadna je vojska i država koja u svojim redovima ima takve oficire koji podmukle propagandističke akcije  Hrvata po internetu podržava na svojim sajtovima i daje im medijsku potporu. Naravno da je većina moderatora na tome forumu takođe hrvatske nacionalnosti…a Hrvati složno rade svoj posao sa domaćim podrepnim muvama koji ima daju prostor.

Vrlo vjerovatno je da je oficir srbijanske vojske Rade ili polutan iz miješanog braka ili komunistički odgojen pa zatrovan globalističkim duhom proevropske žute politike DS koja je ojadila Srbiju i dovela je do prosjačkog štapa.

To je čovjek koji pljuje po svojim bivšim kolegama, koji su ostali u RM Crne Gore  pa valjda iz revolta sada veliča Hrvate i njihove akcije protiv srpskog naroda. Jedna moralna nula blago rečeno…da ne kažem nešto jaču riječ koja bi mu svakako odgovarala.

Evo šta on kaže o sebi u predstavljanju članova na pomenutom forumu:

Nijesi ti Rade zaslužio ni čamcem da upravljaš a ne brodom…na tvoju žalost i vojske koju si predstavljao.

I veli Rade…dobar primjer reklamnog novinarstva.

Naravno Rade…pa to hrvatsko reklamno novinarstvo pomažeš i ti dopuštajući Hrvatima da ti zavlače priču o akro gupi koja nosi naziv vojne operacije koju ti kao srbijanski oficir ne bi iz profesionalnih ako ne moralnih i ljudskih razloga (koje očigledno nemaš) trebao da reklamiraš na svojem forumu.

Hrvati su kod tebe samo pronašli meki prelaz i ništa više.

Kroz istoriju je bilo ljudi koji su ukaljali ime i čast srpske uniforme…malo ali ih je bilo,  ako tako nastaviš…do veličanja Albanskih terorističkih bandi na Kosmetu samo je korak…

Rade, predlažem ti da skineš uniformu i počneš da se baviš nečim što bi ti više ležalo…nešto poupt Zoltna Danija koji se sada izvinjava onom NATO pilotu kojeg je oborio a ovaj došao da ubija po SR Jugoslaviji.Vojska je ozbiljna institucija a tvoji postupci dokazuju da ti nije mjesto u njoj, mnogo puta si to dokazao.

I da te podsjetim Rade, tebe i sve Srbe koji će sjutra davati Hrvatima prostora za “promidzbu” akro grupe “Krila Oluje”. Ta hrvatska akro grupa je nastala na “obljetnici”  zločinačke genocidne operacije Oluja u Kininu 2005. Ponijela je ime upravo zloglasne vojne operacije protiv sprskog civilnog stanovništva…a ti koliko ti obraz nalaže toliko ćeš i uraditi i radiš…bolje i ne možeš. Nažalost nijesi jedini…ali si jedini koji nosi uniformu srpsku a u redu si sa srpskim podrepnim muvama koji podilaze srpskim neprijateljima i podržavaju njihovu propagandu na internetu preko nazovi srpskih portala.

Tebe srpske rane ne bole žuti oficiru…

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
47 Responses
 1. Rade says:

  Zmaju,

  uvek si bio veći katolik od Pape. Kad Hrvati kritikuju Palubu da je velikosrpska, a ti i tebi slični da je prohrvatska, tada znam da nije ni jedno ni drugo. Reši svoje dvorište prvo. Pogledaj kako se vaša država, uzgred srećna vam nezavisnost, odnose prema penzionisanim vojnim licima. Stavili ste ih u kategoriju “stranaca stalno nastanjenih u CG”… to vam služi na čast. Uzmi prvo to opiši i napiši na svom blogu. A o mom poreklu i mom vaspitanju nemoj da se zamaraš.

  Rade

 2. ZMAJ says:

  Rade,

  Niti radim u VCG niti u Vladi…pa da mogu o tome da odlučujem, ali sam odgovoran za ono što pišem i radim i iza toga stojim.

  Na tvojem forumu Hrvati veličaju akro grupu koja nosi ime po zloglasnoj operaciji Oluja.Ne govorim o magli i prašini već o činjenicama.

  Na svakom forumu sa koga sam banovan to je bilo zbog žute uređivačke politike i to dobro znaš.

  Niti podržavam crnogorsku politiku niti sam onu vašu žutu…pa tu nemam putera na glavi što se može vidjeti i na ovom blogu.

  Jedino od krvoloka srpskog nardoa su mi mrzniji oni u našem narodu koji im duvaju vjetar u leđa…

 3. Rade says:

  Nema veze gde radiš. Živiš u CG gde se to dešava…. pa rekni koju, slobodno. Lako je da se busaš Srbinom u Crnoj Gori.
  A što se tiče uredjivanja Palube, možeš da pogledaš ko su moderatori, odakle su… mogao bi i da vidiš koji su banovani i zbog čega pa da onda sudiš drugome.

  • ZMAJ says:

   Ja se ne busam Srbinom, nema potrebe za time…ja jesam Srbin u sada proustaškoj Crnoj Gori a ti kao Srbin u zemlji đe je mlaka voda, radiš na tome da izjednačiš zlikovce i žrtve kroz uređivačku politiku svojeg foruma.

   Niti me zanima niti ću gledati koga si banovao..mene znamo da jesi kao što znamo i zašto.

   Samo ti radi svoj posao sinko…to je tvoj obraz…

   Inače 1995. sam bio pod tadašnjim krilima Oluje kao i toliko Srba, gledao svojim očima kako ubijaju srpske civile u povlačenju kod Bos.Petrovca.O tome sam npisao svojevremeno i članak zbog kojeg sam banovan sa ABG…

   Krila NDH – oružje i nastavak zločina
   http://avijacija.com/?p=104

   Sramota…

 4. Rade says:

  Jesi li završio? Jesi? OK.

 5. ZMAJ says:

  Samo ti plovi kroz prašinu vojvođanske ravnice mornaru…za bolje i nijesi.

  Kazes da pogledam odakle su moderatori i članstvo…hahaha, pa zašto skloni one zastave pored Nika…bilo previše šahovnica kao na trgu bana jelačića….hahaha

 6. Rade says:

  Šta ćeš, dok sam plovio Jadranom, u crnogorskim novinama su me nazivali okupatorom Crne Gore. Možda me zato ne pogadja tvoje mišljenje. Plovi, leti, uživaj…

 7. ZMAJ says:

  Mene i dalje nazivaju okupatorom ali vidiš kapetane i dalje plovim, letim i borim se…

  Šta ćeš sa ovog položaje se ne povlačim, ovo je moja zemlja.

  Jednog dana će svanuti sloboda i za nas Srbe u Crnoj Gori. Tu slobodu neće donijeti niko do mi sami.Kapetane ti si odavno podvio rep i uteko te nebi bilo red da vise ovamo navracas…cak ni kao turista.

  Ti ujkane, makedonce i crnogorske separatiste okupljaš na svojem forumu…podilaziš im.Plašiš li ih se ili im se diviš?

  Brčkajte se u vašoj virtuelnoj bari…

 8. ZMAJ says:

  Od krila “Oluje” do krila “Kosova” samo je korak da znaš…vajni oficiru…

  Kako si krenuo…biće i to brzo…

 9. Rade says:

  U redu je. Odmori malo.

 10. Vojnik says:

  SRAMOTA.ZATO SMO DANAS TU GDE SMO!

  E RADE RADE….

 11. Rade says:

  Našao sam rešenje. Prebacio sam te na “ignore”.

  Elem, ničim te lično nisam uvredio, prvi si počeo da prozivaš i da pljuješ. Gradjanine strane državer, otkači se od mene. Imaš svoju državu, rešavaj odnose u njoj. Doduše, od tebe ne očekujem da menjaš svetsku politiku i njene posledice, a isto ni sam ne planiram.
  Sve u svemu, batali me. Ja se više neću oglašavati na ovoj adresi.

 12. ZMAJ says:

  Iskreno nijesam ni očekivao da se javiš, a onda si došao i počeo da se još više zakopavaš i lupaš gluposti “građanine druge države” hahahaha

  Eto ti krila “Oluje” pa leti kapatane do mile volje…pod srpskim krilima takve moralne “veličine” ne lete niti ima broda koji ih može ponijeti vjerovatno si zato sada u prašini.

  Ovaj članak je napisan samo da pokaže kako izgleda današnji oficirski kadar VS pročišćen za vrijeme žute srbijanske vlasti.

  Baš kao proliv žut…

 13. Vojnik says:

  U KOJOJ SI JEDINICI RADE? JADNA JE VOJSKA KOJOM TI KOMANDUJES AKO JE ISTINA DA SI USTASE REKLAMIRAO NA SAJTU….PUUUUUUUUUUU

 14. MilanBL says:

  Zmaju

  Pusti coveka, vidis da mu je glavna briga da mu krvati sajt ne nazovu prosrpskim.Valjda je zato pustio da se reklamiraju.

  Ne zna on sta je bilo u Oluji nisu ga to ucili u skoli.Verovatmo misli da je to nesto lepo.

  Pozdrav iz Rep.Srpske

 15. Broker says:

  Zmaju,

  Jesi li ti Pravoslavac?
  Posto iz pouzdanih izvora znam da jesi, gde je ono prastanje?

  Drugo, kako to zuti. Pa znas ko je sada na vlasti u Srbiji, ista ona ekipa iz ’90-ih.
  I na kraju, Paluba tezi za ex Jugoslavijom. To se nikada nije krilo i ne vidim razloga zasto bi.
  Opet iz pouzdanih izvora znam da si se i ti Zmaju borio isprva za opsanak Jugoslavije, pa tek kasnije za Srbiju.
  Tako da nemoj preterivati.

  Usput kako sezona. Ima li posla. Jos si na Agape ili radis nesto drugo?

  Pozdrav iz Srbije, Brok

  ps
  Ti momak iz Banja Luke, budi zahvalan jer da nije nas Srba sa istocne strane Drine ne bi danas imali drzavu u drzavi, Republiku Srpsku. Seti se toga po nekada.

 16. ZMAJ says:

  Brokeru,

  Ovaj vazduhoplovni blog egsitira od 2006, dakle prije Palube, sa nekim redizajnima.Hobistički je ali sa naglasenim ciljem i namjerama, tu se nama šta kriti niti sam se ja nekada krio da kažem šta sam i za koga sam.

  Ovo nema veze sa praštanjem ili kaznom…prošvrljaj po avijiaciji pa ćeš vidjeti da sam uvijek pisao bez dlake na jeziku kao što sam to radio i na Palubi.

  Prenosim teme koje se tiču avijacije a jajarenje i podrepašenje onima koji su nas ubijali i to rade i dalje kad god im se ukaže prilika biće kod mene uvijek iznijeto na strub srama….tome ovaj blog i služi.

  I ti kao urednik nosiš odgovornost za tu sramotu ali te ne pomenuh pa se ne prozivaj sam.

  Vi se to sada borite za SFRJ…pa svaka čast?!!!

  Kad se probudite ako se to ikada desi vidjećete da su vas “braća” hrvati zajebali kao i one koji su u to vjerovali prije vas.

  Reklamiraju se kod vas kako požele…još malo pa ćete im i dan NDH početi čestitati

  Što ne pokušate ti i Rade da na nekom hrvatskom forumu uradite sličnu stvar. za srpsku stranu…a da zaboravih vi ste jugonostalgičari.

  Kažeš odakle žuti, daj Brokeru ne lupaj svega ti…

  Prošla vlast je rasćerala sve što je valjalo od vojske a ostavila samo polsušnike…čast izuzecima u koje NE spada tvoj kapetan.

  A praštanje…pa postoje stvari od nacionalnog interesa za koje oprosta nema, valjda to znaš.

  Nastavite sa time što ste započeli i kad god uradite nešto slično bićete ovdje…ili na Brodovima.me

  Vjeruj mi da je dnevni prosjek pregleda ovoga bloga vrlo visok….

  I pazi Brok…to što pišem i radim dugujem onima kojih više nema ovdje na zemlji a koji su me jako zadužili…dakle kompromisi kod mene ne postoje.

  Pozdrav i da vam Bog prosvijetli pamet

  P.S: Nikad se nijesam borio samo za Srbiju, borio sam se za sve srpske zemlje…puškom, perom i riječju…

 17. ZULU_KING says:

  SRAMOTA!!!!

  ZMAJU SVAKA CAST STO JE OVO OBELODANIO.

  TREBA DA SE STIDI SVAKI SRBIN KOJI VELICA USTASE

  POZDRAV IZ NS!

 18. ZULU_KING says:

  HTEO SAM DA KAZEM JOS SAMO DA JE MOJ OTAC RANJEN U ZAP SLAVONIJI OD HRVATSKOG AVIONA

  DAVOR IZ NS

 19. Broker says:

  Zmaju,

  Nije Ok što tako govoriš.
  Hoćeš da ti izvučem iz arhive i postavim ovde, ako to dozvoliš, gde ti pišeš da se nisi borio za nikakvu Veliku Srbiju već za Jugoslaviju i da si tu svest tek razvio kasnije.
  Jesam za Jugoslaviju sam i ne krijem to, čaš šta više. Za očuvanje Jugoslavije sam i obukao uniformu.

  Neće mi biti teško to da nađem, samo ako mi daš mogućnost da to postavim ovde kao što si i ti postavljao.
  Podestiću te na još jednu stvar, tada je uredništvo Palube bilo jednonacionalno, odnosno srpsko.
  Sada vidi, da li si tada pričao nešto što nije istina ili to sada radiš.

  Preteruješ. I čito kao poruku u dobroj volji, nemoj nas više dirati.
  Znaš i sam jako dobro da mač ima dve oštrice.

  Poštujem te, borio si se hrabro, ali rat je Zmaju završen odavno i to bi trebao da shvatiš ako pak nećeš da prihvatiš Pravoslavna načela.

  Šta smo mi imali od tog rata, ma izigrali su nas, svi od reda su ostali izigrani, od država do nas koji smo bili u blatu zarad nekih viših ciljeva. Veliki deo ekipe se bogatio i sada ima kuće sa bazenima, a mi?
  Lagali su nas, i ne samo nas, sve od reda su lagali. Rasturili su Jugoslaviju jer je bila sila, jer je bila Zapad na Istoku, jer je bila razvijena, i samo je trebala varnica sa strane. Čim su to uradili krenuli smo da ratujemo i gde smo sada?

  Sa ovim blavcima koji da nije Ju Tjuba ne bi znali kako general Mladič izgleda neću da diskutujem. To nije pušku videlo, a o rovu neću ni da pominjem, i sada mi oni glume neke velike Srbe, tipa ovog Davora.
  Davor, baš tipično “srpsko” ime.

 20. ZMAJ says:

  Pa vidi Brokeru…istina borio sam se u jugoslovenskoj uniformi 1991. za očuvanje SFRJ od onih sa kojima vi pravite navodno neku vrstu virtuelne SFRJ u malom na internetu. To nikada nijesam krio kao što znaš.

  Svijst da je to glupost uslijedila je vrlo brzo onoga časa kada sam počeo primjećivati da su tu JNA napustili gotovo svi “dećki” iz lijepe njihove. Sasvim prirodno je uslijedilo otrježnjenje i sve svoje akcije od toga trenutka su bile na to da pomognem svome srpskom narodu od povampirenog ustaštva….ne vidim šta je tu sporno.To je bio put 99% srpske vojske i one u rep.Srpskoj i one u Srbiji i Crnoj Gori.

  Razlika među nama je što sam ja sa time rasčistio još u novembru 1991. a vi se i danas zaluđujete tom po srpski narod nazadnom i pogubnom idejom.

  Nego to je vaš problem i sa time radite šta hoćete eto vam ih “braća”…ne boj se niko vam ih neće ukrasti niti želi.

  Krila “Oluje” su za svakog pravog Srbina isuviše iritantna akro grupa da bi o njima i pričao a kamoli davao im prostora za reklamu…

  Ako ne vjeruješ…vi ljubitelji SFRJ pokušajte da organizujete aero miting negdje u rep.Srpskoj ili Srbiji pa ih pozovite da gostuju…vidjećeš rekaciju sopstvenog naroda.

  Nemam ti šta više reći u vezi toga, dosta sam napisao ako želiš da shvatiš…

  A što se tiče mojih topika i tekstova…sa mojim dopuštenjem slobodno ih iznesi bilo gdje….nemam se čega stidjeti.

  Brokeru…mač nijesam pomenu ja…a uredjivačku politiku niti ću mijenajti ja vama niti vi meni.

  Ako vam se nešto ne sviđa slobodno opletite đe god stignete…samo bez podmetanja i laži…argumentovano i sa dokazima poput ovog teksta gore…

  Moje mišljenje o Radu kao oficiru i čovjeku se neće promijeniti a tebe neću komentarisati…

  PS. MilanBl iz rep.Srpske je za tvoju info čovjek koji je sa svojom brigadom kojom je komadovao krvario gaće od Vukovara preko Knina do Banja Luke…čovjek pred kojim se stoji mirno i salutira.Inače je rođen u Srbiji odakle su mu i korijeni…pa ti dijeli Srbe na one preko Drine na ove i one…tvoj obraz.

  • Broker says:

   Zmaju,

   Znaci nosio si crvenu petokraku na padobranskoj znacci a meni nesto prebacujes sto sam za Jugoslaviju.
   Jesam, za Jugoslaviju sam, i svi smo mi bili prvo jugoslovenski nacionalisti pa tek posle srpski.
   Sada ti to mozes da porices koliko god ti je volja ali to je bilo bas tako.
   Lagali su nas Zmaju zar ti to stvarno nije jasno cak ni danas?

   Imam jos jedno pitanje Zmaju.
   Sto zivis u drzavi koja je priznala KosMet?
   Kao prvi Srbin pljunuo bih na tu zemlju i odselio se bilo kuda.
   Njegos se prevrce u grobu od toga sta radite. Vasa postovana ambasadorka je bila sa pravom proterana iz Srbije.
   Od prijatelja ocekujes dobro a dobijes noz u ledja.

   Ko je Srbiji prijatelj, Crna Gora mozda? Za Hrvate smo oduvek znali sta nam misle a od Crne Gore se to nikada nismo nadali a doziveli smo kumovsku kletvu.

   Sto se tice Republike Srpske, znas i sam, nema potrebe da ti pricam, mogu ako zelis da te podestim i da ovde postavim neke nase prepiske od ranije sa Palube, sa privatnih poruka, kakvo misljenje si imao, kao i ja uostalom, za borce iz Rep. Srpske. Svaka cast izuzecima, u globalu bez nas danas nikada ne bi imali drzavu u drzavi.

   Imam jos nesto da ti kazem Zmaju. Necu te osudjivati, pomolicu se Bogu i uplati svecu za zdravlje tebe i tvojih, ali nije u redu kao Pravoslavac da krsis osnovna nacela Pravoslavlja i da stavljas nacionalne interse ispred Svetog Jevendjelja. Od mene neka ti je prosto ali razmisli malo o Strasnom Sudu sta ces tamo reci. A ja te dozivljavam kao istisnkog vernika Pravoslavca.
   Moj savet ti je da ovo sto si napisao prvom prilikom za naredni Gospojinski post ispovedis kod svoh duhovnika te se uz pokajanje pricestis Svetim Tajnama, jedino ako ne daj Boze ne usledi epitimija.
   Necu nikada reci da sam bezgresan, jer svakako to nisam, tako pomeni me i ti u molitvama tvojim.

   I nesto za kraj. Sve ovo sto pisem pisem jako miran. Da li je ovo tvoje pisanije dolazi sa mirom ili srzbom?

   S’ Bogom

 21. MilanBL says:

  Broker,

  Vidim sinko ti si neki pametni. A ti si napravio Srpsku i tvoj Rade.?!! E bas ti hvala.

  Jadna nam majka svima ko sve silji onu stvar na ovu nasu muku.

  Ne lupetaj i ne brukaj nas koji smo iz Srbije dosli da pomognemo ovom narodu kao braca.

  Kazu na Romaniji da budala i krivih drva nece faliti…i u pravu su.

  Ako trazis orenje dodji sinko jacu ti ih dati. Meni te gvozdjurije ne treba nista a nakupilo se.

  Zmaju pusti ih bre neka laju i onako samo to umeju.Kako ce oni shvatiti sta smo dobili ili izgubili kada su njima vrednosti ono sto nama nisu. Ne razumeju oni za sta smo mi ginulim daleko je to brate od njihovih mozgova.

 22. ZMAJ says:

  Kako si ga udrobio Brokeru…red komunizma, pa red globalizma pa borba za SFRJ pa popovi i blagolsovi, smirenje i trla bab lan…

  Daj odluci se sto si, ko si i dje ides…

  Alooo majstore tema je prostor na Palubi koji ste vi kao tyzv.Srbi dali hrvatima.

  Vas obraz ali ne drvi o petokrakama i ostalim glupostima svega ti…a onda se ufatis Pravoslavlja i smirenja…

  Povraca mi se kad citam sta pises…gadi mi se bolje receno.

  Bulaznis Brok…bas bulaznis

  PS. Na padobranskoj beri nosio sam dvoglavog orla i bio u jedinici za vrijeme SRJ i borbi na Kosmetu.A u redovnoj komunistickoj vojsci sam nosio smrdljivu petokraku kao redovni vojnik (ne zato sto sam je volio) dok je svi nijesu bacili i to je bilo na pocetkui rata.Ostavi se usmrdjele SFRJ to me ni najmanje ne zanima Srbine.To je bila drzava nastala na grobnicama Srba prije svega.

  • Broker says:

   Znaci po tvom sudu u SFRJ su ziveli ikljucivo kumunisti i niko vise. Ili svaki gradjanin SFRJ je bio komunista.
   Znas i sam da nije tako, prizeljkivanje stare Jugoslavije nema veze sa kumunistickim rezimom.
   Nazalost ti ne vidis u tome razliku.

   U vreme stare i dobre Juge nisu mi se setali pederi i lezbejke po ulicama, nije bilo tajkuna, bilo je vise socijalne pravde (danas vise nema srednje klase, samo bogati i siromasni, ja spadam u ove druge) pa nije bilo razvrata i bluda i nije bilo mnogih stvari koje danas danas postoji kao sasvim normalna stvar u nekakvoj “demokratskoj” drzavi.

   Ako nisi zaboravio znas da sam bio proganjan od komunista jos od Osnovne skole ili si i to zaboravio?
   Tako Zmaju, kada kazem Jugsolavija mislim kako se zivelo u toj drzavi.
   Ok, ako ti kazes da je sada bolje, sta ja mogu da tu radim.

   Inace ne, nisam pominjao popove, taj izraz su bas izmisli komunisti da bi omalovazili svestenicki poziv, nego sam pomenuo tvog duhovnika, bio to svestenik ili monah, sve jedno.

   Ti znas iz koje porodice poticem i celo ovo pisanije sam dao i njima da vide.
   Dali su mi savet, narucito je otac bio krajnje izricit, da ne gubim ovde vise vreme jel ovde nije moguca cak ni civilizovana diskusija.

   S’ Bogom

   • ZMAJ says:

    Slusaj Brokeru,

    To tvoje naklapanje o “boljem zivotu” u SFRJ je toliko jadno i bezeveze da mi je mucno sa tobom dalje pricati.

    Pa sto se ne zapita ko dade šiptarima autonomiju na Kosmetu, ko dade mogućnost Mađarima sjutra da otkinu Vojvodinu?! Ko od cjelovite Srbije otkide Staru Srbiju ili Makedoniju?Ko izmisli onolike nacije od djelova srpskog naroda?!

    Tebe su komunisti proganjali, pa nijesi jedini…mnoge su pa šta.Što onda plačeš za Jugom koja je bila dobra za sve sem za Srbe?

    Znaš šta je drug Stari rekao kad je došao u Beograd 1944, jesu ti rekli hrvati? Rekao je :” Srbija je izgubila rat i prema noj se tako treba ponašati “.I ponašao se…

    A pedere, lezbejke i ostale bolesnike “setaju ” nove demokrate stasasle ispod SFRJ sinjela.

    Ti bi Brokeru bio odličan boljševik…hoćeš da živiš bolje pa makar i sa hrvatima, solcijalnu pravdu hoćeš…cccc?! Pitaš li se Brokeru da li ta socijalna pravda ima veze sa Božijom pravdom na koju se stalno pozivaš?

    Jel to ona pravda što je zvala “ustaj seljo ustaj rode da se braniš od gospode, od zandara batinaša i popova mantijaša”. Mislim da tvoj otac spada u ove zadnje? Jel bi i protiv njega ako “drugovi” hrvati tako ustraze zarad “socijalne pravde” i pokojne SFRJ…e crni i zabludjeli Brokeru…

    Da si rekao da si za Kraljevinu Jugoslaviju pod srpskom krunom to bih donkle razumio ali ponovo gurati priču sa onima koji su nas u samo jednom vijeku tri puta u jame bacali…pa mlogo je kume, mlogo je.

    Dobro ti je rekao tata i poslušaj ga…nije ovo mjesto za tebe Brokeru…nemaš ti šta pametno reći ovdje.
    Avijacija je portal za sobodno nebo i slobodne ljude…ne zute poslusnike.

    I uopšte ko je tebe prozivao da se javljaš ovdje. Jesi postao Radov advokat ili si samo poltron?

    A strašni sud ostavi Velikom Sudiji Brokeru…i pripremaj se za Njega.Pazi da te Gospod bude mogao razlikovati od onih koji su se kamenjem bacali na njega i vikali “nosim kapu sa tri roga i ratujem protiv Boga”.

 23. DRAGANCE says:

  TO BROKERU

  PRAVI SI NEW AGE GURU FROM SERBIA

 24. Svrljig says:

  Ма тај Раде, је ситан квазиофицирић…
  Нисам много писао против њега, јер ми је учинио малу услугицу једном (дао ми адресу неког типа…).
  СФРЈ бродоградња је некада (АУ-монархија наслеђе) била НАЈКВАЛИТЕТНИЈА и НАЈСКУПЉА на свету.
  Ни о овоме нисам писао (иако ми је наравно познато…) баш да не бих усташама дизао рејтинг.

  Што о овоме горе пишем?
  Да би схватили како сељаче са блатњавом позадином реагује кад му тита и титини пулени (ДС исл),
  обуку белу официрску униформу. Сличан је и феномен “паметних” из Србије који су у 19 веку ишли на
  школовање у (Обреновићима-деморатама-комунистима) омиљен запад. Кући није смео цуру ни да
  погледа дуже од 2. секунде, а онамо му Кармела-Дитер гута кајмак… опростите на простоти…

  Раде, његов слуга безвезњак по имену Расхо и сличне тупаве дилеје су ми јасне. Као и Му Цити са
  гомилом безвезњака, али ми није јасно зашто сте обрисали моје наводе о бомбардовању Тузле 1999?
  У том посту нисам био прост (као у овоме…), другим речима:
  Зашто се стављате у улогу Рада, и бројне сличне гамади?
  Ако не знате, или не верујете, зашто бришете?
  Могли сте да одговорите, или исмејете, нпр.
  Или, да није неко други обрисао знајући мој емајл?

  Волео бих одговор, поздрав Змају и свима.

  • ZMAJ says:

   Samo obrati malo pažnju na izražavanje Svrljig…

   Tvoji navodi o bombardovanju aerodorma u Tuzli su obrisani greškom, pa ako hoćeš postiraj ih opet, mada ti tvrdim da su bez osnova.Znam pravu pricu o Tuzli pa cu je postaviti jednom .

   Pozdrav

 25. Svrljig says:

  Увек је лепо добити одговор на питање, хвала!

  Извињавам се искрено, СВИМА које сам увредио непромишљеним лајањем.
  Јер има паметних и рационалних, које у животу интересују само ПАРЕ.
  Има глупих, блесавих које у животу интересује само Истина.
  Ту псовке и предавања не помажу…

  Што се тиче Тузле, МНОГО има приче – а има много и опасности од те приче…
  Зато обично скратим, па кажем: то је било, десило се…
  А онда колега од колеге каже: “НЕ! Ја сам био ту и ту… НЕМА ТЕОРИЈЕ!…”
  1999. неко је бацио чини и покрио МНОГЕ ствари, које нама иду у прилог.
  Мада са обзиром да “нас” више и нема, то и није више важно. Паучина и блато
  прекрива сва чојства до сад, јер сад је ново време…

  Чекамо Господа да савлада ово ново време, са прастарим гнусобама.
  Једино да Му се молимо да и нас не савлада – ето то је Тузла и Тирана данас…

  Ето тако моја невидљива браћо – Митомани (што би реко неки Раде, нпр…).

  ПС. Знао сам ја да је то готово 2000. али инерција!

  Поздрав!

 26. Milena says:

  Neko bi rekao da oficiri imaju cast. Sramota!!!

 27. Manojlo says:

  Jesu proslavili dan Oluje ova dva dzibera sa palube? Ako nisu ove iduce godine hoce sigurno hahahaha

 28. Glen says:

  .

  áëàãîäàðñòâóþ….

 29. Benjamin says:

  .

  tnx for info!…

 30. reginald says:

  .

  ñïàñèáî çà èíôó….

 31. adrian says:

  .

  ñïñ çà èíôó!…

 32. johnnie says:

  .

  ñïàñèáî çà èíôó….

 33. Randall says:

  .

  thanks for information….

 34. Don says:

  .

  good info!!…

 35. steve says:

  .

  ñýíêñ çà èíôó….

 36. rick says:

  .

  thanks for information….

 37. clayton says:

  .

  thank you!!…

 38. Mitchell says:

  .

  áëàãîäàðåí!…

Leave a Reply

HTML: You may use these tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(optional)