Izrael bombardovao ciljeve u Siriji

Sinoc je izraelska avijacija oko 20 časova napala iz vazduha neke ciljeve u Siriji uz granicu sa Libanom i centar za vojna istraživanja u blizini Damska. Napad je bio koordinisan sa napadom pobunjenika na sirijske jedinice.

Komanda sirijske armije je izjavila da je izraelska ratna avijacija bombardovala centar za vojna istraživanja u blizini Damaska, i da su nešto ranije istu lokaciju napadali pobunjenici. Sirijska komanda je takođe demantovala informacije nekih medija da je cilj ratnog vazduhoplovstva Izraela bila transportna kolona upućena u Liban.

Vlasti Izraela zasad ne komentarišu informaciju o vazdušnom napadu.

Vojske Sirije, Libana i Jordana su podigle nivo borbene gotovosti, piše libanski list Ad Dijar.

Sirija je koncentrisala vojne jedinice nedaleko od okupirane Golanske visoravni, a libanska armija je poslala dodatne jedinice na jug zemlje.

Jordan je sa svoje strane rasporedio vojsku na obali reke Jordan, pored granice sa Izraelom. Vojna rukovodstva Sirije, Libana i Jordana su donela takvu odluku nakon jučerašnjeg izraelskog bombardovanja terotorije Sirije.

Moskva proverava informaciju o izraelskom bombardovanju Sirije. Ako je to istina, radi se o grubom kršenju Povelje UN, izjavljuje MIP Ruske Federacije.


„Moskva je sa velikom zabrinutošću primila informaciju da je ratno vazduhoplovstvo Izraela bombardovalo objekte u Siriji, u blizini Damaska. Ukoliko se ta informacija potvrdi, suočićemo se sa neprovociranim napadom na suverenu državu, što je grubo kršenje Povelje Ujedinjenih nacija i nedozvoljen čin, bez obzira na motive koje je mogla da ima izraelska strana. Preduzimamo hitne mere da rasvetlimo sve detalje događaja“, – stoji u izjavi objavljenoj na veb sajtu ministarstva.

Category: VAZDUŠNI RATOVI
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
13 Responses
 1. ted says:

  .

  ñýíêñ çà èíôó!…

 2. Franklin says:

  .

  áëàãîäàðþ!!…

 3. alexander says:

  .

  ñïñ çà èíôó!!…

 4. felix says:

  .

  tnx for info!…

 5. Brent says:

  .

  áëàãîäàðåí….

 6. Hector says:

  .

  ñïàñèáî çà èíôó….

 7. luther says:

  .

  tnx for info!…

 8. matt says:

  .

  thanks for information….

 9. floyd says:

  .

  tnx for info….

 10. Joseph says:

  .

  áëàãîäàðåí….

 11. Evan says:

  .

  ñïñ çà èíôó!!…

Leave a Reply

HTML: You may use these tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(optional)