14. godina agresije NATO na SRJ: Zločin koji traje

Ruski general Vladimir Zajcev je još 1994. godine upozorio javnost da je NATO pakt već pripremio plan agresije na SRJ, koji je sadržao detaljan opis geostrateškog značaja Kosova i Metohije, teritorije od prvorazrednog interesa za SAD. General Zajcev je istakao da Vašington ima nameru, da svoje snage iz Zapadne Evrope premesti na Istok i to u južnu srpsku pokrajinu, koju SAD žele da pretvore u važnu bazu svog daljeg Pohoda na Istok.


Akademik Milorad Ekmečić je izneo sličnu analizu, u kojoj je objasnio razloge agresije NATO pakta na SRJ 1999. godine. Kako je istakao, još 1881. godine budući austrougarski načelnik generalštaba Hecendorf, objavio je raspravu „Južnohercegovački kraš sa vojne tačke gledišta“ u kojoj upozorava na značaj srpskog gerilskog ratovanja. „Od tada je austrougarski generalštab uvek računao da u sukobu sa Rusijom najpre moraju biti raščišćeni računi sa Srbijom. I Hitler je 1941. razmišljao na isti način. Strateška osnova Hitlerovog pohoda na SSSR je u svim bitnim crtama prisutna u politici SAD na Balkanu. Promenio se samo rečnik, ali se stare temeljne crte te strategije zadržavaju. RSK je etnički očišćena samo iz straha da će ona biti poprište novih gerilskih ratova.“

Poslednji govor Vrhovnog Komandnta VJ  Slobodana Miloševića


Razmišljajući poput Austrougara i Hitlera, Sjedinjene države su devedesetih godina prošlog veka, ohrabrene slabošću Rusije započele sa stvaranjem novog svetskog poretka – jednopolarnog sveta, dok su predstavnici njihove elite poput Zbignjeva Bžežinskog sanjali o podeli ruske zemlje na tri dela.

Iz tih razloga, nakon agresije na RSK i RS, Vašington je pre 14 godina izvršio i krvavu agresiju na SRJ. Snage NATO pakta su 1991. put dejstvovale po 986 civilnih objekata, od čega je 119 potpuno uništeno, a 867 teško oštećeno. Na 113 lokacija bačeno je 50.000 projektila s osiromašenim uranijumom, a 57 ciljeva je napadnuto kasetnim bombama. Napadi su izvedeni na gradska područja pri čemu je izbačeno 156 kontejnera sa 37.440 kasetnih bombi. Posle dolaska međunarodnih vojnih i policijskih snaga, juna 1999, s Kosova i Metohije je proterano oko 350.000 Srba, ali i stanovnika drugih nacionalnosti. Izvršeno je preko 8.000 terorističkih akcija, ubijeno 2.000, a oteto 1.500 i ranjeno 2.500 ljudi. Ukupna ratna šteta je procenjena na 120 milijardi dolara. U odbrani od NATO snaga, Vojska Jugoslavije je oborila 61 neprijateljski avion, sedam helikoptera, 30 bespilotnih letilica i 338 krstarećih raketa. Podaci o broju oštećenih borbenih aviona i drugih borbenih sistema, koji su pali na teritorije susednih zemalja, nisu sasvim poznati i malo je verovatno da će ih NATO ikada objaviti.

Ipak, među trofejima PVO VJ nalazi se pored „nevidljivog“ aviona F117A i strategijski bombarder B2 „Duh Misurija“. Nakon ovih podviga srpskih vojnika, u Pentagonu je odlučeno da je hitno potrebno zameniti avione koji su okosnica njihovih oružanih snaga, jer ako su Srbi oborili ovoliki broj NATO vazduhoplova, šta bi im tek Rusi uradili.

Tokom agresije,NATO je ubio 81 dete.Bolna su svedočenja o njihovom stradanju. „… Pa tada smo mi htele da pravimo kolače, moja sestra Juca, to smo htele da bude za tatu… Onda smo mi krenuli da kupimo nešto za te kolače… Moja sestra i ja smo bile pozadi, a sestra Juca i Olja i Mirko bili napred, krenuli su da pređu most u Murinu. I onda je doletela ta bomba i oni su poginuli… Sahranili su ih tamo na groblju…“ Ovako je pre deset godina, tada sedmogodišnja, Teodora ispričala sudskom veštaku kako su za vreme NATO agresije poginuli njena rođena sestra, sestra od tetke i drug na mostu u Murinu 30. aprila 1999. godine.

NATO zločinci su ubili i trogodišnju Milicu Rakić u Batajnici. 30. maja 1999. godine na Varvarinskom mostu pilot je raketom gađao dve devojčice koje su na praznik Svete Trojice išle u crkvu. Tom prilikom je poginula i najbolja mlada matematičarka Jugoslavije – Sanja Milenković.

Međutim za ovih 13 godina, prozapadne vlasti su gurale pod tepih činjenice o ubistvima dece od strane NATO pakta, a prozapadni mediji su se namerno fokusirali na priču o bombardovanju RTS, gde su spinovanjem pokušali da optuže vlast Slobodana Miloševića za stradanje 16 radnika Televizije. Nemar zapadoida na vlasti, prema pobijenoj deci od strane NATO pakta vidi se i danas, po tome što usred Beograda, u Tašmajdanskom parku, već godinama stoji oštećen spomenik stradalim mališanima u agresiji 1999. godine, koji niko ne popravlja.


Da su piloti NATO pakta imali jasno naređenje njihove komande da ubijaju civile i da su pored osiromašenog uranijuma koristili hemijske i biološke otrove, svedoči španski oficir Martin de la Os, pilot lovca F-18. „Jednom je data šifrovana naredba od straneameričke vojske da se bace kasetne bombe na Prištinu i Niš. Naš pukovnik je to odbio i posle nekoliko dana stigla je naredba za njegov premeštaj. Sve ovo što sada izjavljujem nije ništa u poređenju sa onim sto ću reći kada bude došao trenutak. Amerikanci su tamo počinili jedno od najvećih varvarstava protiv ljudskog roda! Uništavaju zemlju! Bombarduju je novim oružjem, otrovnim nervnim gasovima, kasetnim bombama, uranijumskim bombama, napalmom, sterilišućim hemijskim materijama, otrovima koji truju useve” objašnjava kapetan Martin de la Os.

Posledice NATO agresije i danas traju, a kancerogena oboljenja su veća čak za tri puta nego pre napada! Doktor Snežana Živković Perišić iz Odeljenja za prevenciju i kontrolu nezaraznih bolesti Instituta za javno zdravlje Srbije ”Dr Milan Jovanović Batut”, kaže da je od 2002. do 2011. godine stopa mortaliteta od raka u Srbiji porasla za 17 odsto!


Nakon svih žrtvi, srpski otpor najjačoj sili na svetu, doveo je do usvajanja Rezolucije 1244 u SB UN, kojom se garantuje teritorijalni integritet SRJ i Srbije. Borba srpskog naroda je zadržala SAD na Balkanu 10 dugih godina i usporila njen prodor prema Rusiji. Kao posledica toga, jednopolarni svet je nepovratno otišao u prošlost, a slobodne države predvođene Rusijom stvaraju novi višepolarni poredak. Međutim, 14 godina od agresije, vlast naprednjaka i socijalista, u svom besmislenom dodvoravanju Vašingtonu i Briselu, nastoji da poništi Rezoluciju 1244 i promeni Ustav, odričući se KiM! Ona sve više približava Srbiju EU i NATO paktu. Predsednik države i premijer rukuju se i dogovaraju sa Hašimom Tačijem marionetom NATO pakta, koji je promovisan upravo u agresiji na SRJ 1999. godine, kada je iz bunkera u Albaniji izdavao naredbe teroristima da ubijaju civile, vojnike i policajce.

Sa takvim ponašanjem Vučića, Nikolića i Dačića na čelu Srbije, NATO pakt dolazi u situaciju da ciljeve svoje agresije iz 1999. godine ostvari nakon 14 godina! Srpski narod međutim, to nikad neće prihvatiti.

Izvor: Vaseljenska TV

Category: SPOMEN
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
25 Responses
 1. ernesto says:

  .

  áëàãîäàðåí….

 2. Theodore says:

  .

  ñïàñèáî!!…

 3. derrick says:

  .

  áëàãîäàðþ!!…

 4. jason says:

  .

  tnx for info!!…

 5. darryl says:

  .

  ñïàñèáî çà èíôó!…

 6. Roy says:

  .

  áëàãîäàðñòâóþ….

 7. enrique says:

  .

  ñïñ çà èíôó….

 8. Jesus says:

  .

  ñïàñèáî çà èíôó….

 9. Guy says:

  .

  ñïñ çà èíôó!…

 10. Leslie says:

  .

  ñýíêñ çà èíôó!…

 11. Neil says:

  .

  thanks for information!!…

 12. Lynn says:

  .

  ñïàñèáî çà èíôó….

 13. gilbert says:

  .

  ñýíêñ çà èíôó!!…

 14. Jimmie says:

  .

  thank you!…

Leave a Reply

HTML: You may use these tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(optional)