Kamikaze brane Siriju

U novom pohodu zapadnih varvara, sirijska vojska razmatra razne opcije za odbranu svojeg suvereniteta. Sjedinjene drzave, Britanija i Francuska kao udarna pesnica novih-starih osvajača stežu vojni obruč oko Sirije, izmorene gradjanskim ratom potpaljenim od “mirotvoraca” iz Brisela. Oprobani scenario rušenja malih suverenih država koje stoje na putu geostrateškim ambicijma osvajača ulazi u poslednju fazu…prijeti se otvorenom vojnom agresijom.

MiG-23 SyAAF u brišućem letu

Američki nosači aviona i ratni brodovi pristižu, britanski avioni su već na Kipru samo 250 km vazdušne linje od Sirije, Turska već djeluje uz granicu potpomažući terorističke aktivnosti pobunjenika oko industrijskog centra Sirije, drugog po veličini grada Alepa. Antiratketni sitemi tipa Patriot su rasporedjeni uz Tursku granicu još od prošle godine.

Piloti SyAAF (Sirijskog Arapskog Ratnog Vazduhopovstva) su spremni da uzlete i brane nebo otadzbine. Svoju su hrabrost i umješnost pokazali u nekoliko ratova sa Izraelom ali i u poslednjem gradjanskom ne štedeći ni sebe ni neprijatelje na terenu.


Znajući snagu neprijatelja, njegovu brojnost i tehnološku superiornost, grupa starijih pilota na čelu sa pukovnikom Hamidom iz novoformiranog  134. jurišnog puka “Munja” (برق) potpisala je dekret kojim su spremni da se svojim jurišnim mlaznim avionima Su-22, MiG-21 i MiG-23 obruše na NATO brodove ako dodje do otvorene agresije na njihovu zemlju. Broj pilota za let bez povratka je vojna tajna.

“Mi nismo vjerski fanatici, već ljudi kojima je sloboda i suverenitet iznad svega. Zakleli smo se na vjernost kada smo stupili u armiju i uradićemo sve što možemo da strana čizma ne stupi na naše tlo. Spremni smo…to poručujemo neprijateljima koji plove prema našim granicama da žrtvujemo  živote i svojim avionima rasparamo utrobe agresorskih brdova.”

Kaže pukovnik Hamid koji je još uvijek aktivni pilot SyAAF i iza sebe ima niz borbenih dejstava po teroristima.

Učinkovitost kamikaze pilota u drugom svj. ratu bila je velika ali na mlaznim avionima to još niko nije uradio  organizovano. Moglo bi ovo biti neprijatno iznenadjenje invazionim snagama zapadne kolacije ako do napada na Siriju ipak dodje.

Category: VAZDUŠNI RATOVI
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
8 Responses
 1. ray says:

  .

  ñïàñèáî çà èíôó!!…

 2. Gilbert says:

  .

  ñïñ çà èíôó!!…

 3. norman says:

  .

  ñýíêñ çà èíôó!…

 4. willard says:

  .

  áëàãîäàðþ!…

 5. jesse says:

  .

  tnx for info….

 6. Brent says:

  .

  thanks for information….

 7. eddie says:

  .

  ñïàñèáî çà èíôó!…

 8. Alberto says:

  .

  áëàãîäàðþ!!…

Leave a Reply

HTML: You may use these tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(optional)