Pobunjenici u Siriji osnovali svoje Ratno Vazduhoplovstvo

Sirijski pobunjenici su skoro pokazali avion L-39 koji taxira po pisti i to predstavili svijetu kao formiranje svojeg vlastitog ratnog vazduhoplovstva. To je vjerovatno neki od aviona zarobljenih na vojnom areodromu kod Alepa Al-Jarrah sredinom frebruara mjeseca na kojem su bazirali avioni tipa L-39ZA Albatros . Na tome vojnom aerodromu je pobunjenicima pošlo za rukom da zarobe dvije eskadrile pomenutih aviona. Mnogi skeptici su tvrdili da su avioni potpuno neoperativni i ostavljeni kao neispravni.

Sada vidimo da to i nije baš tako. Jedino što je više nego jasno da sirijsko nebo još uvijek kontroliše SaaF ( Sirisko arapsko ratno vazduhoplovstvo) pa ovo pokazivanje školsko borbenog aviona je više u svrhu ratne propoagnde nego nekog stvarnog ratnog učinka ali vrijeme i događaji na terenu će pokazati šta je istina.

Portal www.avijacija.com je već pisao o padu Al Jirraha i zarobljenim avionima.

PAD AL JARRAHA


Category: VAZDUŠNI RATOVI
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
18 Responses
 1. nicholas says:

  .

  tnx for info….

 2. herman says:

  .

  ñïñ çà èíôó….

 3. james says:

  .

  tnx for info!…

 4. sergio says:

  .

  ñïàñèáî!…

 5. kenny says:

  .

  áëàãîäàðñòâóþ!…

 6. joe says:

  .

  ñïàñèáî….

 7. Brandon says:

  .

  ñïñ çà èíôó!!…

 8. homer says:

  .

  tnx for info!!…

 9. ralph says:

  .

  ñïàñèáî çà èíôó….

 10. dustin says:

  .

  áëàãîäàðþ….

 11. manuel says:

  .

  tnx for info….

 12. ralph says:

  .

  áëàãîäàðþ!!…

 13. pedro says:

  .

  áëàãîäàðñòâóþ!…

Leave a Reply

HTML: You may use these tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(optional)