Zmajev let

Da li ste ikada leteli nebom?
A da li ste ikada leteli slobodni?
Ako jeste, onda ste zauvek postali deo njega…

Znate li da, kada se oslobodite poletanjem na krilima zmaja, nebo ima boju ove pozadine ili ovih slova. Ume da bude tegetno i plavetno, ljubičasto i ružičasto, kao u neopevanom kiču. Istovremeno, poigra se vašim umom, iscrpe u trenu sve valere i nijanse koje ste do tada sebično skrivali sami od sebe. I prevari vas, u preletu nad sopstvenim poimanjem, pa vam se prikaže u duginim bojama neostvarenog sna.

Kada ste slobodni u letu, zvuci su već visoko uzdignuti krilima zmaja. Oko vas nema ničeg, sem do tada nečuvšeh šuma vazduha koji vas nosi, kroz koji se probijate. Vazduh je čudo! U sebi sadrži sve atribute strasti. Nosi je u vetru, u svojim kovitlacima. U toj simbiozi šumne tišine i buke u glavi, u stanju ste da čujete sopstvene misli koje vam do tada behu uskraćene. Osluhnuli ste jedinstvenu simfoniju fantastiku.

Mirisi. Kako ih opisati? Bilo bi to isto kao kada bih pokušala da vam približim mirise mora i čempresa. Mirise jezerske i planinske. Mirise dalekih zelenih oaza, peska pustinje koji propuštate kroz raširene prste ili lednih glečera koji lagano tonu u Severna mora. Mirisi su lažni. Prevarni. Samo su tamo, gore, visoko, jednaki.
A ukus? Ukus u slobodnom prostoru ima sv
oju boju, brzinu, miris, oset.
Istovremenu slatkoću i ljutinu. I, shvatite da ni po čemu ne liči na ono što vam je do tada dražilo nepca.

Gore je svaki vaš udah drugačiji, svaki uzdah osetniji, svaki vaš pokret laganiji, svaki damar bogatiji. Kada vas je to poslednji put zadesilo?

www.airban.net

Category: RAZNO
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
13 Responses
 1. jack says:

  .

  good info!!…

 2. Bill says:

  .

  áëàãîäàðñòâóþ!!…

 3. jeremiah says:

  .

  ñýíêñ çà èíôó….

 4. Bradley says:

  .

  tnx for info!!…

 5. Leo says:

  .

  áëàãîäàðñòâóþ!!…

 6. ian says:

  .

  ñïñ çà èíôó!!…

 7. Ben says:

  .

  ñýíêñ çà èíôó….

 8. arturo says:

  .

  ñïàñèáî çà èíôó!…

 9. luther says:

  .

  thank you!!…

 10. Miguel says:

  .

  áëàãîäàðñòâóþ….

 11. Daryl says:

  .

  áëàãîäàðåí!!…

Leave a Reply

HTML: You may use these tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(optional)