Oboren ukrajinski Mi-24

U borbama za grad Slavjanks na jugoistoku Ukrajine, juče je oboren borbeni helikopter Mi-24B ukrajinske vojske koji je napadao branioce grada. To je četvrti po redu helikopter ukrajinske vojske koji je oboren od strane snaga samodobrane.

Teško oštećeni Mi-24 je u toku noći kako tvrde ukrajinski mediji uništio Mig-29 kako nebi pao u ruke braniocima Slavjanska.

Vojna hunta iz Kijeva poslala je padobrance , mehanizovanu brigadu, novoformiranu nacionalnu gardu i fašiste iz Desnog sektora sa ciljem zauzimanja gradova Slavjansk, Kramators i Lugansk kako bi spriječili odvajanje tih oblasti iz okvira Ukrajine. Upotrijebljena je prekomjerna sila protiv vlastitog naroda koji se nije htio pomiriti sa činjenicom da je vlast u Kijevu nasilnim putem preuzela profašistička manjinska stranka Desnog sektora i njeni simpatizeri.

Dejstvo Mi-24 ukrajinske vojske po civiilma u Slavjansku

Rubikon je pređen kako reče Oleg Carev, nazad se više ne može. Ukrajina srlja u građanski rat iz kojeg teško da može izaći cjelovita.

Branioci Slavjanska iako malobrojni nanijeli su ozbiljne gubitke vojnicima NATO hunte iz Kijeva. Iako slabo naoružani u odnosu na teško naoružanu vojsku koja je napala na grad četri uništena helikoptera su svjedočanstvo herojske odbrane i odlučnosti da se ne prihvati neofašistička vlast iz Kijeva koja je nasilnim putem uz pomoć NATO agenata zauzela zgrade vlasti u glavnom gradu Ukrajine.

Komandant odbrane Slavjanska Igor Strelkov, bio je dobrovoljac u Vojsci Republike Srpske. Strelkov je bio dobrovoljac Drugog ruskog dobrovoljačkog odreda i ratovao je kod Višegrada od novembra 1993. do marta 1994.godine u obdbrambenom ratu koji je vodio srpski narod devedesetih godina na prostorima biše Bosne i hercegovine.

Slavjansk se nalazi u okruženju a novi napadi se očekuju.

Category: VAZDUŠNI RATOVI
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
26 Responses
 1. Jay says:

  .

  tnx for info!!…

 2. max says:

  .

  thanks for information….

 3. Lonnie says:

  .

  ñýíêñ çà èíôó!!…

 4. Lonnie says:

  .

  ñýíêñ çà èíôó….

 5. rafael says:

  .

  thanks for information!…

 6. Michael says:

  .

  ñïñ çà èíôó….

 7. Tommy says:

  .

  tnx for info….

 8. Dan says:

  .

  ñïàñèáî!!…

 9. Maurice says:

  .

  áëàãîäàðþ!!…

 10. Cecil says:

  .

  ñïàñèáî çà èíôó!!…

 11. ernesto says:

  .

  tnx for info!…

 12. lewis says:

  .

  ñïàñèáî çà èíôó!!…

 13. max says:

  .

  thank you!!…

 14. corey says:

  .

  ñýíêñ çà èíôó….

 15. Brett says:

  .

  good info….

 16. jason says:

  .

  ñïñ çà èíôó….

 17. jorge says:

  .

  áëàãîäàðñòâóþ….

 18. Bobby says:

  .

  thanks for information….

Leave a Reply

HTML: You may use these tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(optional)