MILEŠEVSKE SUZE ENGLESKINjE

MILEŠEVSKE SUZE ENGLESKINjE
 
POTPUKOVNIK Ivanov iz RV je otišao 2001. U letačkoj knjižici imao je tada oko 1.800 sati leta na nadzvučnim avionima, ali i osećaj da će se nebeskim visinama vratiti kroz slikarstvo. Ovaj neobični čovek oslikao je ikonostase i freske u petnaestak crkava kod nas i u Makedoniji.
 
– Pojavila se Engleskinja u društvu sa našom ženom baš u vreme kada se restaurirala freska Belog anđela. Navaljivala je da je vidi i bratstvo je posle iskrenih suza gošće zamolilo majstore da otkriju fresku. I tada je počela da rida. Rekla je da je bila engleski pilot tokom NATO agresije i trebalo je da “slučajno” gađa manastir Morača i u istom naletu Mileševu. Kada je došla nad kanjon reke, pričala je, najednom joj je meta nestala sa radara, a nad Srbijom, ispred aviona joj se ukazao oblak u obliku ogromnog Belog anđela. Paralisala se i otkačila bombe nasumice.
 
Dio članka iz Večernjih novosti od 2.oktobra 2017.
 
Moje iskreno mišljenje je da je Engleskinja imala bliski susret sa raketnim sistemom KUB Vojske Jugoslavije 18.04.1999. iznad Podgorice. To što je ona htjela da odbaci bombe da ne bi gadajala, macku o rep.
              Dopunski rezervoar njenog aviona je odbacila u toku dejstva i pao je kod zgrade Hidrometerološkog zavoda u Podgorici, o tome je postojao i snimak, kao i snimak ispoljenog dejstva KUBa.
 
      Pripadnici VJ su je tražili poslije pada njenog aviona u Skadarsko jezero uporedo sa pripadnicima crnogorskog MUP-a. Nažalost sem njene pilotske torbe sa natpisom “Hevy Jeny” negdje na Paštrovackoj gori,vojska je ostala kratkih rukava. Po špekulacijama koje su tada bile aktuelne, spasila je crnogorska policija i prebacila preko Debelog brijega u Hrvatsku koja je tada vec bila članica NATO.
Naravno da je sve ostalo dobro čuvana vojna tajna, jer niti je VJ imala materijalne dokaze da je avion oboren jer je pao u albanski dio jezera, niti je Britancima a posebno NATOu išlo u prilog da to priznaju.
 
Ženu je valjda kasnije klepilo nesto po glavi pa se pokajala, kao i mnogi silnici koji će se tek kajati, ali ova priča i njena ispovijest dobro oslikava suštinu i karakter NATO. To je vojna organizacija koja se bori ne samo protiv čovjeka već i protiv Boga. A bitku sa Bogom još niko nije dobio.
                A to da li se Engleskinja srela sa raketom sistema KUB Vojske Jugoslavije ili Bijelim andjelom, potpuno je svejedno…bitno da nije prošla…
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
One Response
  1. Svrljig says:

    Није ни превише важно у конкретном случају да ли је Анђео, или ракета,
    али будите сигурни да Бог итекако делује и да је и тада још како Деловао.
    Наравно врло видно (ономе ко није атеиста, тј. ко не жмури на стварност).
    Богу Господу Слава и Хвала, тада, сада и увек!

Leave a Reply

HTML: You may use these tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(optional)