RTS u odbrani Otadzbine – 17-ta žrtva u abardarevoj ulici Dragoljub Milanović

Vrijeme koje je za nama, ostavilo je buran ratni trag na na našim prostorima. U odbrambenom stroju bili su ljudi raznih zanimanja i profesionalnosti. Radio televizija Srbije je dala svoj doprinos odbrani Savezne republike Jugoslavije. Neki spotovi iz tog teškog ratnog vremena ostaće zauvjek urezani u našim srcima i pamćenjima. Ratni spotovi koji su služili da održe moral vojsci i narodu danas su poput vremeplova koji nas vraća u prošlost.

Koliko je Radio Televizija Srbije bila trn u oku NATO agresora, govori i podatak da je u toku emitovanja TV dnevnika , 23. aprila 1999 zgrada televizije pogođena krstarećim projektilom koji je usmrtio 16 radnika. Najveći neprijatelj NATO bila je istina.

Izvještaji sa terena RTS su bili poražavajući i za dejstva i  efekte agresora. Rat se nije odvijao po unaprijed smišljenom scenariju NATO. Poslije zločina nad bespomoćnim civilima u zgradi RTS u Beogradu, preživjeli kolege poginulih novinara i tehničkog osoblja su nastavili sa radom do kraja rata hrabro prkoseći smrti pod bombama, iznoseći slikom i riječju istinu o zločinačkoj agresiji protiv male suverene zemlje koja je tvrdoglavo odbijala da umre .

Na You Tube sam pronašao neke spotove i snimke koje želim da stavim ovdje na stranici sajta kako bi bili podsjetnik onih mučnih vremena. Takođe želim da odam počast svima koji položiše živote za istinu i njihovim porodicama.

U produženoj agresiji NATO u oktobru 2000. takozvana ujedinjena Demokratska Opozicija Srbije (DOS) ujedinjena pod dirigovanom NATO komandom, na ulicama Beograda  dokrajčila  je poslednju slobodnu riječ na Balkanu RTS. Razularene gomile demostranata su pljajčkale tehniku, palile i rušile…maltretirale i tukle novinare “poslušnike” režima.

Ovo su snimci i spotovi srpske televizije iz vremena kada se vodio rat za slobodu, dok je RTS bio u službi odbrane a ne okupacije kao danas.

http://www.youtube.com/watch?v=Hi4vCxexofg

Petooktobarski “revlucionari” tuku Dragoljuba Milanovića direktora RTS, poslije paljevina i pljački koje su odrađene pod dirigentskom palicom NATO.

http://www.youtube.com/watch?v=5MUnQj7urTA

http://www.youtube.com/watch?v=ak5eGL0T154

http://www.youtube.com/watch?v=jXAICkrXmxs

Ljiljana Milanović, supruga osuđenog Dragoljuba Milanovića prvi put govori o sudbini svojeg muža i nepravdi koja mu je napravljena dolaskom “demokratije” na vlast.

Kako reče supruga utamničenog direktora RTS, Ljiljana Milanović njen muž je sedamnaesta žrtva zločina NATO u Abardarevoj ulici, jer je nevino osuđen da bi se amnestirao zločin najveće vojne alijanse u istoriji svijata protiv srpskog naroda. Naravno da su oni koje je NATO i doveo na vlast (DOS) morali izvršiti jednu takvu političku farsu radi prikrivanja saučesništva u zločinu.

Knjiga kojom Ljiljana Milanović brani čast svojeg

muža i dokazuje njegovu nevinost.

Otužan je ukus jedino to što je nova srbijanska vlast pristala da žrtvuje čovjeka koji je dao pošten i častan, takođe i hrabar dorpinos odbrani Otadzbine iz ugla svoje profesije.

Category: ISTORIJA, RAZNO
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

HTML: You may use these tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(optional)