Drugi susret (The second meeting) – vrijeđanje srpskih žrtava NATO agresije

Holivudska patetika na srpski način. Nato zločinac Dejl Zelko pilot “nevidljivog” F-117, umjesto da bude izveden pred sud zbog agresije i razaranja Savezne Republike Jugoslavije, prije dva dana u Beogradu dočekan sa aplauzima i ovacijama. Bijedno i jadno da bjednije ne može biti.  Srbijanski režiser Željko Mirković snimio je patetičan do povraćanja dokumentarac o prijateljstvu NATO pilota i bivšeg pukovnika  VJ Zoltana Danija…čovjeka koji je izdao naredbu raktnoj jedinici VJ da obori cilj na ekranu radarske osmatračnice.

Kao dva pedera…Zelk i Dani, ogavno do povraćanja…

Zelkov F-117 “salje” pozdrave srpskom narodu…


Priča o obranju “nevidljivog” je više manje poznata, mada manje je poznato da je Zoltan Dani poslužio dobrovoljno prozapadnoj propagandnoj mašineriji da od američkog ratnog poraza napravi moralnu pobjedu, gdje je ispalo da je srpski narod oprostivši pilotu F-117, oprostio NATO zločin nad sopstvenim narodom.

Niš

Stambene zgrade u Aleksincu

Prividno ne ali suštinski tako ispada…dokumentarac Drugi susret (The second meeting) je pranje ruku zlikovca iz NATO jer sem žaljenja nad “patnjama” nema nigdje ni jedne osude NATO zločina iz usta američkog bivšeg pilota. Zašto bi od patetičnog susreta dvojice ex. vojnka naravili tolku medijsku priču ako ne da postigne svoj jedini cilj…opravda agresiju na SRJ ili je bar ublaži i razvodnji u svjesti običnih građana, koji bi sjutra trebali možda na nekom budućem referendumu da odluče o ulazu u tu terorističku organizaciju.

Novi Sad

Zvanična Srbija nije smjela da odobri premijeru ovoga filma u Beogradu jer ugostivši NATO zločinca Deni Zelka uz  kome obaranje u Buđanovciima nije bio prvi borbeni let nad Srbijom, pljunula je na sve žrtve Zelkovih bombi i njegovih drugova. Prije obaranja u Buđanovcima taj F-117 je izveo nekoliko noćnih misija i za sobom ostavio krvav trag na srpskoj zemlji…prije svega Beogradu.

Pogođeni putnički voz u Grdelici

Milica Rakić dijete novomučenica, žrtva NATO bombardera

Bruka i sramota pada prvo na sve aktere filma a onda i na zvaničnu srpsku vlast koja umjesto da zločinca uhpasi dočekuje ga kao heroja.

Od zločinca Srbi su napravili heroja kome se dive i aplaudiraju. Ovo se može porediti samo sa vojnim počasnim dočekom NATO ubica na Batajnici 2006.

Ovaj film je i poruka svim srpskim dušmanima da Srbi najbrže i najbolje zaboravljaju zločine nad samim sobom.

Poruka ovog filma i svega onoga što ide uz nju bi bila: “Možete nas ubijati, paliti, klati, silovati…posle se izvinuti i biti heroji”.

Zloglasni Nighthawk je svoj pad završio u Buđanovcima hladne martovske noći 1999…pad morala Srbije i njenih čelnika se nažalost nastavlja.

Category: ISTORIJA, RAZNO
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
12 Responses
 1. PedjaA says:

  Gde se ovde vidi ,,ljudskost”? Zelko je došao po oprost, ili još verovatnije da vidi da li nas je osiromašeni uranijum još dodatno umno ,,osiromašio”. Da li je Daniju poginuo neko od rodbine odnosno porodice? Nije! Da li mu je stradao neko od ratnih drugova (u koje i ja valjda spadam)? Nije! Ili možda Zoran, Milenko, Tepavac i drugi nisu? Ako je već trebalo da bude uvod za pomirenje (ili što je verovatnije pokoravanje) Srbije zašto nije pozvao nas ostale iz jedinice da mu ,,oprostimo što nas je tukao”? Ili još bolje rodbinu male Milice, mojih sugrađana iz RTS-a, iz Aleksinca, iz onog nesrećnog voza, pa i onih albanske nacionalnosti koji su ,,milosrdno” raketirani? Čovek je želeo (znači ne slučajno) da bude vojni pilot, a to ne znači voziti decu, zaprašivati useve, izvoditi vratolomije na mitinzima i uveseljavati ljude, niti ih spasavati iz životno opasnih situacija, nego ih slati Bogu na istinu! Nisu se građani Srbije tukli sa građanima NATO nacija predvođenim ,,big bossom” SAD radi prevlasti recimo u Koreji ili Vijetnamu, pa sada ajd da se pomirimo jer ko šiša Korejance i Vijetnamce oni su samo ,,collateral damage”!?! U njegovoj kolekciji maketa aviona su F-20 (služi za obuku u Top-gan školi), A-10 ubica tenkova (i ljudi na u Iraku, ali i na KiM) čija zrna od ,,osiromašenog uranijuma” i danas usmrćuju i još će dugo godina i na kraju maltene ,,nevidljivi” FA-117 za ,,specijalne zadatke” bolnice, ambasade, televizije i slične ,,humanitarne misije”. Kada još rekao otprilike da ,,nije mislio da će ikoga morati da gađa’’ a išao je u vojnu akademiju to je bilo baš ,,hrišćanski’’!?! Samo još da mi kažu kom se to Bogu mole pre nego što polete – logično, Marsu jer su kao i Rimska imperija na zlu prema drugima, a ne hrišćanski prema dobru, satkani. Najjači lik je Zelkova supruga koja blago rečena kao daje ,,pala sa Marsa’’, i kada je počela da lamentira ,,pa jao jadna ja, kako ću, jao pa šta ću ako mu se nešto dogodi…’’ kao da ne zna gde ide i šta će da radi (za više nego dobru kintu)! Uz sve to Irena Danijeva je teši! Znači, dobro je da nisam ništa jeo pre premijere i što sam ispoštovao poziv koji sam dobio od bivšeg komadanta i odgledao film, da ne bi bilo da pričam a nisam ni video o čemu se radi. Zajednička molitva u katoličkoj crkvi, američka zastava i srbijanske kore, svilen konac a bogami i gajtan, i sve tako ,,ja tebi serdare, ti meni vojvodo’’… Patetika koja truje dušu i obeshrabruje razum!

  • ZMAJ says:

   Svaka čast na komentaru Pedja.

   Čudi me da Dani nije pozvao na premijeru filma i porodice nastradalih od NATO bombi, vjerovatno bi aplaudirali novom junaku NATO plaćenom profesionalnom ubici Zelku i patetičnom pekaru Zoltanu.

 2. Svrljig says:

  А који сам тек ја идиот!
  Хвалио сам ово џовно на реч неког пролазног типа.
  Хвалио мајмуна.
  Као да нисам живео у еСеФеРеЈот. Сумљиво ми било, мађар,… (у подсвести…), али реко ваљда је прошло?
  Трагедија је да нам је све ратове задњих 20 година водила удба.
  Патолошки лажови, нема шансе да кажу истину, ни себи камо ли другима.
  Ето и за тог золтана, причали су сви из те јединице ко је:
  Неспособни (са система Двина), каријериста и ситна душа, али реко претерују.
  Много се извињавам припадницима те јединице.
  А за овог смрада, не брините, НИЈЕ ОН НИ ОБОРИО ТАЈ ф-117!
  Смрда скупља доларе, па видите само како га гледа овај амерички морон, као
  купљену смрадину, као проститутку којој пи”а по глави…
  Пу.
  Оборили смо ми њима МНОГООООО више авиона и нанели многооооо већу
  штету, него што признају удба и ција.
  И они ће на Русију?
  Хах…
  Поздрав!

 3. Vasa says:

  Аха, прво нам убију 5000. људи, па униште целу индустрију, нанесу бол који никада нећемо заборавити и онда дођу да нам објашњавају како је рат безвезе и како треба сви да се волимо. Срам их било! Ово је толико љигаво и провидно да немам речи!

 4. harvey says:

  .

  ñïñ çà èíôó!…

 5. Jeff says:

  .

  ñïàñèáî!…

 6. jacob says:

  .

  tnx for info!!…

 7. Ruben says:

  .

  ñïàñèáî çà èíôó….

 8. Fredrick says:

  .

  ñïàñèáî!…

 9. Julio says:

  .

  ñïàñèáî çà èíôó!…

 10. zachary says:

  .

  áëàãîäàðñòâóþ!!…

 11. salvador says:

  .

  ñïàñèáî çà èíôó….

Leave a Reply

HTML: You may use these tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(optional)